What's another year...

Så har det varit födelsedag härnere i Spanien :) Mycket skoj och trevligt men en massa vänner och en liten, läs brak, fest. Det lilla sällskapet på 15 personer kändes som en ganska stillsam och gemytlig tillställning men det var innan svenskan tog tag i rodret. Det finns inget som livar upp en fest som en glad snart-är-jag-ett-år-äldre svenska. Nej vars skämt och sido men det blev ett par välkända lekar från diverse år på universitet. Jag gillar't! Allt som allt är jag fantastiskt nöjd och helt överväldigad av alla fina presenter och upplevelser jag fick av mina vänner. Var även kul att jag faktiskt fick två sms från Sverige till min spanska telefon, tack Becca och Andreas. Skojsig överraskning!
-
Annars bjuder inte livet på så mycket nytt. Jag jobbar, umgås och lever. Det är en uppkommande långhelg som stundar i dagarna så vi får se vart det kan bära av för en annan, Belgien, söder, Gran Canaria. Ja valen är många :) Hur står livet till i Sverige?

Santa Claus is coming to town

Yep, då var jultemat igång på jobbet och det innebär att jag lär ut mina barn julsånger och julpjäser i december. Syckt! Jag trivs en väldans på mitt jobb och det är ofta man kan höra mig joddla på små knoddvisor även på hemmaplan. Det skall väl vara ett tecken på att man trivs har jag hört! Där jag jobbar ligger i Tudela de Duero vilket är en liten bit utanför Valladolid men himla mysig skola, inriktningen är tvåspråkig och det är givetvis engelska/spanska som gäller. Barnen har som klasser varje dag cirka 2 timmar sedan även snack, rast, mat och siesta. Jag är stolt musik- och dramalärare, vilket är superskoj. Jag jobbar även i deras eftermiddagsprogram så två ggr i veckan är jag ansvarig för 2x1 tim drama/teater-oh boy, och 2x1,5 tim vanliga lektioner. Jag trivs väldigt bra och kan se en framtid, några år eller så här!
-
En av nackdelarna med mitt jobb dock är att jag inte har lika mycket fritid eller ledigt som jag har haft för om åren. Något som kanske drabbar mig runt jul. Jag vet nämligen inte om jag kommer hem i jul. Jag vet att jag INTE kommer att vara hemma julafton då jag jobbar dagen innan och inte kommer hinna med några flyg den dagen. Sedan har jag inte heller lust att spendera julafton på en flygplats, och eftersom SJ faktiskt firar lite jul så går det inga tåg hem vilket innebär att jag skulle tvinga familjen ut på vägarna och det vill jag inte heller! Men vi får väl se om jag dyker upp efter det!
 
Vem vill missa detta paradis liksom?!

Only in Spain!

Jisses! Nu var det ett tag sen jag skrev. Vad har hänt? Frågan är väl snarare vad har inte hänt, ha! Ja förra helgen drogs det ut på bowling på fredagen som var mycket trevlig och resulterade i en vinst och en förlust för Fröken Karlsson, tre timmar senare drogs det ner på stan för att fira med Sophitos och mumma. Hemkomst kl 07.04. Dagen efter var det konsert med The Baseballs, vilket fantastiskt band. Konserten var i en teater men efter 2 låter tyckte bandet att det var dags för ALLA att ställa sig upp och dansa. Sagt och gjort, 2h senare släpps vi ut ganska höga på adrenalin och natten är vårt ostron. Hemkomst 08.56. Söndagen blev vild och galen, med bråk, passion, kärlek och sockerdricka. Hemkomst 04.13.
-
Denna helg var även den i ett festens tecken till en start då jag var hemma lördagen men ute fredagen. Då jag redan på fredagen kände av min sjukdom bestämde jag mig för att gå hem tidigt denna kväll. Sms lyder: "I'm sorry if I was a bit of a snore tonight but really needed my sleep and to cure my voice. Hope you had a blast tho!" Skickat till James kl 05.54...This is Spain!

RSS 2.0