Don't hold your breath

Idag är jag T-to the R- to the-rött. Vet inte varför, kan vara min sjuka dygnsrytm vilket gör att jag är uppe halva nätterna! Idag fick jag inte ens sova som jag ville...kan det vara det, kan det vara något annat. 
Jag vet iaf att jag ska sluta att hoppas på att saker ska hända för de gör de inte. Ingen idé att ödsla energi på önsketänkande. Some things ain't just not meant to be

. 

I wanna change my clothes, my hair, my face

Då var helgen över för denna gång. Solen ska gå ner över sjöar och fält. Folk spenderar dagen med att försöka hitta tillbaka till det lugn och till det stadie som inte präglas av lyckorus eller tryckande känsla i magen. Min helg har varit bra, den har varit kort men den har varit bra. Så imorgon är det tillbaka till det seiösa livet. Eller ja jag får en liten tjuvstart på det eftersom jag har läxa som ska vara inne idag och duktig som jag är så har jag inte börjat. Heja mig!! Men jag tror inte det skall vara ett alltför stort problem, säger jag nu, men jag ska beskriva ett rum på max 200 ord. Det borde gå fort...eller hehe jag bör klara deadline iaf!
Ohh saknar min vovve...Sååå söt ju!!

I can feel it coming in the air

Helg, nu är det helg igen. Pepp pepp pepp o ja! Storslagna och överdrivna planer för helgens dimljus...Fötter ska röras, rumpor ska skakas och armmuskler skall tränas. Upplägget känns säkert och kvällen skall erövras!
-
Because the night belongs to us
  

I've seen a million faces and I rocked them all...

Livet är gott! Värmen har kommit tillbaka till Spanien och vi snittar mellan 25-30 grader nu...Inte illa. Nätterna är fortfarande kalla dock men jag menar då sover jag ju mest iaf så vad bryr jag mig :) 
Jag fick en väldigt glädjande kommentar igår av en mamma till en av mina privatelever. Hon sa både att jag var väldigt vacker i mitt hår, hon har inte sett mig sen jag var blond...Och sen att min spanska var väldigt bra just nu, det är ju alltid kul att höra. 
För övrigt har jag fått mig en stalker också. Kanske inte så illa som det låter men lite läskig är han allt. Varje gång jag möter honom ska han pussas och peta. Inte ok! Nu får ni inte tro att jag uppmuntrar detta beteende men han är svår att skaka av sig eftersom han följer efter en då jag ska "slå mig fri". Det slutar med långa omvägar hem och fejksamtal om att behöva gå någonstans. Jag mötte honom igår igen ganska nära mitt hus. Dock höll jag den lilla detaljen hemlig. 
Alltså jag har tänkt på det där med krav och så när det gäller intresse gentemot det andra könet och att man kanske inte ska ha så orealistiska förväntningar på att de skall var på ett sätt. Men med tanke på denna karl så vill jag hävda att jag är "fan inte så desperat"




Varför säga det själv när andra säger det så bra...

I dont know where Im going

But, I sure know where Ive been

Hanging on the promises

In songs of yesterday

An Ive made up my mind,

I aint wasting no more time

But, here I go again

Here I go again

 

Tho I keep searching for an answer,

I never seem to find what Im looking for

Oh lord, I pray

You give me strength to carry on,

cos I know what it means

To walk along the lonely street of dreams

 

An here I go again on my own

Goin down the only road Ive ever known,

Like a drifter I was born to walk alone

An Ive made up my mind

I aint wasting no more time

 

Im just another heart in need of rescue,

Waiting on loves sweet charity

An Im gonna hold on

For the rest of my days,

cos I know what it means

To walk along the lonely street of dreams

 

An here I go again on my own...

 


Dagens fundering

Idag har jag varit hemma och varit sjuk. Sängliggande position dagen i ända, små ärenden till kök och toalett har jag dock orkat med. Jag tror att jag mår bättre nu!! Ska ta en tidig kväll idag och se till att sova ut ordentligt...Måste ju vara pigg och alert för äventyr som stundar. Och söka jobb! Jag hade ett snack med mina CV och kollade om de ville flyga iväg på egen hand. Men icke sa nicke så jag får väl eskortera dem själv då...
-
När man är sjuk så har man ofta ett bra läge att reflektera över saker och ting. Som världsekonomi, naturen, hur blir jag en bättre människa och saker i den stilen. Jag reflekterade över mitt liv! Jag hade ett djup heart-to-heart snack med min mamma igår där jag uppmanade henne att inte bli för besviken på mig och mitt liv. Jag har funderat mycket på det idag, mitt liv alltså. Det är väl inte så att jag egentligen är besviken jag önskar bara att vissa saker skulle vara annorlunda. Jag ångrar egentligen inget men har ändå en liten röst som viskar "Tänk om...". Jag skulle inte vilja kalla mig själv bitter men efter lite djupare än att skrapa på ytan är det kanske det jag är; bitter. 
Bitter över att livet inte är vad jag förväntade att det skulle vara.
Bitter över att vissa saker inte går att kontrollera och det gör mig frustrerad. 
Bitter över att trots att jag deltar så vinner jag aldrig. 
Med det bjuder jag eder godnatt för nu ska jag bara se en film och sedan sova. Jag tror det behövs...
The only difference between Martyrdom and suicide is the press coverage 

Bara lite till, snälla

Jaha då har den kommit hit med då...Hösten brakar in med stormsteg i Valladolid och jag är lite bitter. Jag vill ha sol, sommar, pool och skönt. Fast helt anti är jag väl inte heller, jag har ju haft turen att njuta av detta superväder i närmare en månad nu så ska väl inte klaga. Annat är det ju med er därhemma som har fått svenskt väder. Usch ja. Höst det innebär så mycket skoj. Bland annat min födelsedag :) 2 månader kvar idag, sedan passerar jag den gyllene linjen och kommer vara närmare 30 är 20...På riktigt denna gång! Åh åh herregud!
-
Nähä om man skulle ta tag i dagens aktiviteter. Har ett par saker jag måste göra innan jag får stoltsera med att unna mig annat.
-
In a crooked little town they were lost and never found
Fallen leaves, fallen leaves, fallen leaves on the ground   

I brist på annat...

Tänkte jag skulle vara en ordentlig människa och städa lägenheten för en gångs skull...det har ju gått ganska lång tid i detta boende utan att jag behövt lyfta ett finger, så jag känner mitt strå till stacken är på sin plats. Sagt och gjort! Idag har jag städat mitt rum, dammsugit hela lägenheten, diskad all disk, torkat golv i hela lyan, haft storstädning på toaletten (eeuww) och strax skall jag slänga in lite tvätt i maskinen. Poäng till mig! En vän, Ida, föreslog en gång att jag skulle satsa på att bli hemmafru om jag inte hittade något jobb och efter idag så säger jag: HELL NO!! Kombinera de tre sakerna jag avskyr mest och bara vara hemma hela dagarna nej tack till det, min själ är för rastlös för att klara något sådant. Dock tror jag hon sa det lite med glimten i ögat, jag menar jag skulle nog bli den sämsta hemmafrun någonsin innan loppet av en vecka skulle jag fått besök av Lyxfällan, det där städprogrammet, Stilakuten och kanske avrundat på Sjukhuset. Nej ingen hemmafru Karlsson inte!!
Här är mer mitt rätta element...
Make the fire, fix the breakfast, do the dishes
Do the mopping and the sweeping and the dusting...

The meaning of Sofi

Hahha fråga mig inte hur men på något sätt kom jag in på en sida som definerar vem du är efter ditt namn...Jag fick 3 betydelser på mitt namn. Det fanns även beskrivningar för hur man använde namnet i korrekt kontext...
-
1, The most beautiful and kind girl in the world
Is that how I think it is? That´s Sofi
-
2, My sister
My sisters name is Sofi
-
3, Sofi: A giant penis
Wow that dude has a Sofi

Hahahhaha vilken passar bäst :) Att gå från nummer 1 till 3 kan tyckas vara ett ganska stort hopp...men roligt hahah...Alltid underhållande att ta reda ens namns betydelse... 

Can we fastforward...

Okej...huhuhu...Wish me luck!! Idag ska jag ut på en riktigt stor söka jobb sväng!! CV är packade, kartan markerad och massäck packad! Nu jävlar :) 
Stop that let me perfect it I wanna live my life from a new perspective

Hipp hurra och Grattis!

Idag har min lillebror fyllt supa-i-USA! Det säger vi grattis till... 
Hos mig händer det inte så mycket skojsigt...dagarna går i värmens tecken, kvällarna spenderas med öl och vin med goda toner från Spaniens främsta musiker. Söker jobb och bara har det bra! Igår var jag hela dagen på landet med Jessica och det var fantastiskt kul. Inte bara att Jessica är en smart och väldigt vis person utan det lugn man känner hemma hos henne är jäkla skönt. Plus att hon lagar jättegod mat som hon gärna bjuder på och sparar mig en resa till köket. Ja tack till det säger jag!!
Happy birthday to you happy birthday...

-
(okej jag vet att bilden är från i julas men hey jag hade ingen annan så festlig)

Röda dagar

Asså Spanien må vara ett land som har många, många fördelar. Siesta, vin till alla måltider, prisklasser som passar alla och mycket mycket men. Men de har även en väldigt irriterande ovana att ha helgdagar titt som tätt!! Helgon skall firas, Himmelsfärder, upptäckten av Amerika och så vidare. Idag är en sådan dag som de tyckte att hey; Helgdag! I vanliga fall hade jag tyckt amen toppen, suveränt extra tid i sängen inga förplikterser...Men idag tycker jag inte det och jag ska berätta varför. 
-
Igår var jag ute eftersom ett band som jag ville se spelade i staden. Sådant resulterar ju ofta i sen hemkomst så även igår men trots detta var jag på fötter relativt tidigt idag. Hmm om man tycker 9.37 är tidigt!! Iaf jag skrev klart ett personligt brev jag har komponerat för att söka jobb här i staden på spanska men hjärnan som gröt. Efter att ha komponerat det tog jag mig en dusch och klädda mig i mina bästa söndagskläder redo att ta an världen och söka jobb. Jag kommer ut går gatan bort för att kopiera upp mina papper men ser att det är stängt. Shit tänker jag men de kanske öppnar senare...Kollar bort på gatan och ser varenda affär igenbommade...Helvete blir nu ordet som far till huvudet! Varför så grovt ordval? Jo jag har ingenting i kylen hemma och affärerna är stängda! Till skillnad från Sverige så är varken mataffärer eller andra affärer öppna här under helgdager. Dubbel trubbel!
Så nu befinner jag mig hemma och tar mig an en skattjakt i alla mina så kallade "matutrymmen" för att se om jag kan koka ihop något.... T.I.S när det är som värst
   mmm food!!
-
Om dina svårigheter kan övervinnas, varför bekymra dig?
Om dina svårigheter inte kan övervinnas, varför bekymra dig?

Can't help but wonder...

För att citera en inneperson just nu: Spin my head right round right round...Så känns det i mitt huvud just nu...Det går runt och runt...Funderingar hit, åtaganden dit, en nypa panik, en skvätt sorg, ett lass med minnen...men lösningar- Nope inga lösningar! Just nu känns hålet under mig större och större och rör jag mig inte snart kommer jag att sjunka...Framåt, bakåt, upp men för gud skull inte ner...
Hitta en annan glad bild på mig själv från LiU-tiden....och tröjan vittnar ju också om andra bra tider...
But it's better if you do

Let's take a trip down memory lane...

Idag har jag mött närmare 100 overallklädda personer i Valladolid. I Lkpg hade jag vetat exakt vad dessa overaller står för men här...Inte en suck?? Det finns ingen bestämd ålder, det finns inget mönster, de har bara samma overall och samma t-shirt och de träffas i ett hörn hetsar varandra och dricker en massa alkohol...Låter det bekant, hehe!! Kanske inte är så stor skillnad på overall i Linköping eller overall i Spanien. Dock måste jag säga att jag som varit i den kulturen dvs overallssekten i Linköping, till och med jag kan tycka att det är lite skräckinjagande och oroväckande när jag inte vet vad det handlar om. Jag tror jag börjar förstå lokalbefolkningen i Linkan bättre...  
Hursom jag började minnas (isch) alla mina år i Linköping...
Mina Power Puff girls och jag på...wait for it....BSB konsert!! Ledgendary!!
Jag på en av mina många, måååååånga kravaller...och med dreads :)
Ett av våra gyckelframträdanden...vi tjejer håller i men...
grabbarna tog en paus... Annars är ju just dessa två kända för skönsång...
Bus på HÖG nivå...mouhahaha
Åh dessa minnen... 
I hope you had the time of your life...

Wow...snart drar det igång

Snart är det fest i staden igen...Allt dessa spanjorer kan är att festa. Det verkar som det alltid är något på gång i staden. Nu ska det firas något Helgon, och det firas med sprit, mat och musik. Min rockkompis som jag mötte i Madrid under Fall out Boy kommer hit till exempel. Tror inte att han kommer ihåg mig eller så men det ska bli kul att se hans band. De är ju tydligen ganska stora här i Spanien...go figures!!  
Mina dagar spenderas på väldigt olika sätt. Jag har väldiga toppar och dalar just nu men det skall nog lösa sig till slut. Om jag bara kunde få svar på mina frågor. Det saknar jag verkligen någon att bara sitta ner med och tjatra en som känner en på djupet. Men franförallt att göra det på svenska..Men hey man kan inte få allt om man ska vara ute och upptäcka... :) 
 
 P A R T WHY? Because we gotta!!
I believe the grass is no more greener on the other side

What Would Jesus Do...

För att vara ärlig tror jag aldrig Jesus hade de problem en nutida människa ställs inför...Att gå omkring i en pyjams och lägga handen på sjuka känns ganska soft...Sen att han fick slåss mot militärer och dog på ett kors, är ju bara en tragisk vändning av livet.
Jag är förvirrad... I must ask myself...what would Jesus do?

Ny vecka, ny Sofi

Veckan har börjat bra...Det råder Zlatan-feber här i landet så man kan ju vara lite stolt över att vara svensk. Nån gång ska man ju få vara det med liksom hehe!! 
Igår organiserade jag mitt rum i väldig ordning så nu har jag slängt en massa skräp och vet var saker och ting hittas. Sånt underlättar ju har jag hört när man letar efter saker. Dock brukar inte sån ordning hålla sig i ytor som tillhör mig. Men hey man får väl vara glad för det lilla liksom...en dag eller två måste ju vara ett rekord i sig :)
Jag städade ju som sagt igår heheh å så sorterade jag mina skor. Innan jag nämner antal kan jag berätta att jag bara har det allra viktigaste här i skoväg det vill säga ett minimum för att överleva. Men det kommer också från en tjej som äger över 100 par skor. Men iaf i detta lilla rum och pittoreska liv har jag bara 18 par..18 PAR...Jisses..jag fick en smärre chock när jag räknade dem faktiskt. Jag trodde jag typ hade 5 par eller något hehe. Men men variation förnöjer!!
Nu ska jag hoppa i duschen, springa ner på stan och luncha med Breastica...Ska bli nice!!
Have you ever wanted to dissapper? 

RSS 2.0