Ja jag är svensk och jävligt bra på det...

Idag är en dag som har varit en bra dag. En mycket bra dag!! Jag har pratat med en del hemifrån och det värmer lite extra i hjärtat trots att hemlängtan börjar gripa tag i en. Men det är skönt att veta att ni finns där. För det vill jag säga TACK!!

Annars har min dag sett ut som den brukar. Gick dock upp lite senare imorse eftersom det till en början var lite mulet men som soltokig svensk är det svårt att sitta inne när solen skiner. Så det blev en tur till min favvoplats. En tur som tog ca 1 h att gå, den ska ta runt 10 min, men jag tänkte jag skulle testa en ny väg; Funka väl sådär med facit i handen :) Satt på min plats solade och pratade med ytterligare några spanska herrar. Så fort man säger att man inte förstår spanska så tycker de att det är en utmärkt idé att slå sig ner och samtal...Jag sa: Jag pratar inte spanska!! Men det är ganska trevligt ändå får öva lite på språket även om jag är sämst just nu. En snubbe hade svårt att tro att jag var svensk. Hans argument för att jag inte var svensk; Jag var ju inte blond! Nej jag vet att svenska flickan ska vara snygg, blond och smal. Men jag är faktiskt svensk!!

Väl hemma var Daniel hemma för ovanlighetens skull och det var trevligt. Jag var på Spaniens motsvarande Willys idag och inhandlade ett fint litet sex-pack till kvällen. Ikväll var det ju fotboll och det avnjuts ju bäst med lite öl tyckte jag. Planen var att komma hem, testa på gasspisen, som jag hittills skippat, laga lite köttfärssås och sedan kolla fotboll med öl och chips. Ack så fel det blev jag kom hem, träffa Daniel (som lagade mat) upplyste honom om fotbollen och fick reda på att den starta typ nu (läs då eftersom detta redan har hänt). Jaja tänkte jag knäckte första och bänkade mig :) I pausen blev det senare matlagning och jag kan säga att det gick superB. Med undantag då jag skulle "låna" lite kryddor sådär obemärkt. Tappar svartpepparburken i köttfärsen och kryddar till den ganska rejält...Så kan det gå när man ska vara smidig. Ja menar smidig har ju aldrig varit min starka sida direkt, hehe!! Men som tur var gick köttfärsen fortfarande att äta, lite starkare än tänk men helt klart ätbar.

Så sitter jag och Daniel och tittar fotboll, äter och dricker lite bärs varpå han går till köket för påfyllning och undrar om jag vill ha en till. Javisst säger jag men jag har lite kvar i botten, inte droppar direkt utan klunkar. Men de dricker jag ger honom flaskan och säger Tack. Hans reaktion; Ja det märks att du är svensk. Mitt svar; Ja jag är svensk och jävligt bra på det!!  Såhär sitter jag ett sex-pack senare och bara gillar läget. Måste säga att kvällen var riktigt trevlig, jag trivs mer och mer och det är väl tur med tanke på att jag skall bo här i 6 månader. Synd vore väl annars... :)

Dagens låt: Sverige- Kent. Inte direkt min kopp av te att gilla Kent men vissa låtar är kanon och detta är en av deras absolut bästa tycker jag. (Även om jag inte vet om det är de som gjort den i original)

Dagens whoppa: Jag har använt spisen och jag brände inte ner hela köket. Starta inte ens en lite gasläcka. Mäkta stolt måste jag medge.

Dagens noppa: Först mina tår sen mina skor. Mina älskade superdupersnyggahetacoolaasballaskönafina Etnis-skor som jag fick av min bror i julklapp håller på att gå sönder. Inte på ett sådär coolt och tufft sätt utan slitagesönder. Får bli ut på jakt efter nya...buhu


Ta till vara på vänner, vin, skratt och sång
För även de kommer tystna och dö ut någon gång 


Regnet det bara öser ner...

NOT!! Här skiner solen som vanligt...låter fel men jag börjar bli lite trött på det nu... Man blir trött av att var i solen hela dagen. Idag har jag varit och investerat i min hem imorgon skall det städas. Egentligen behöver jag inte göra sånt men jag tycker att det kan vara kul att ha något att göra. 

Sedan tror jag att jag håller på att bli lite smått galen. Nyss läste jag en bok som hette "Gunnar" av Bob Hansson som handlar om en man som är hjärtsjuk och jävligt bitter. Iaf denne man har diskussioner ständigt i sitt huvud om huruvida saker och ting är. Vilket jag också har börjat att göra ;) Jag kom på mig själv idag diskutera vilken väg jag skulle ta för att komma hem. Jag vägde för- mot nackdelar och kom fram till att jag behövde komma förbi en bankomat som ledde till en viss väg hem...Hahah skumt!!

Nu är det bara 2 dagar kvar tills jag får mitt rum...yipiee!! Ska bli skönt att kunna lägga kläder i en garderob istället för som nu, bokstavligen, bo i en resväska. Så det skall bli roligt...Sen får jag mitt första besök i helgen...Spännande!! Ska bli kul :)

Dagens låt: Scars- Papa Roach. Har inte kunnat sluta sjunga den...jag vill tatuera mig!!

Dagens whoppa: Att farmor blev så glad när jag ringde... :)

Dagens noppa: Mitt skoskav på lilltån...Allt promenerande tar på mina tår...heheh

Kul att min Roxy-historia lyckats underhålla. Jag visste att det skulle dra på smilbanden hos vissa, Frida och Malibu å Johanna...heheh skadeglädjen va??

Det är svårt att gå vilse när man inte har en tid att passa!!

Valladolid in real colours

Haha låt fantasin flöda
Låt fantasin flöda

Playan
La playa..."Vintertid"

En av alla shoppinggator

...another day gone by...

Ja ytterligare en dag med nästan 35 grader varmt. Känns sinnesjuk att sitta och sola i slutet av september men å andra sidan är jag ju nästan vid Afrika!!

Stora nyheter idag: JAG HAR HITTAT BURGER KING!! hahah det tog bara en vecka att finna det men det var det värt. Inte för att jag har ätit där eftersom jag inte våga gå in. Jaja låter töntigt men det var helt folktomt så jag kände mig inte speciellt säker på spanska för att våga mig in. Som ni kanske har förstått så är inte engelska ett språk som är vanligt här. Tänk att språkproblem kan vara effektiva ibland....

På vägen till staden hände dock en otäck sak. Alla ni som känner till Roxy-historien kan skratta lite, ni som inte gör det lär inte få höra den här. Eftersom det inte är ett lämpligt forum. Men iaf på vägen till stan drabbades jag och det var då inte att tänka utan bara agera. Men precis som i Roxy-historien så fick det ett lyckligt slut :)

Dagens låt: Our last summer- Abba. Minnen, minnen, minnen hemifrån :)

Dagens whoppa: Min fetaostsallad jag gjorde...smarr smarr 

Dagens noppa: Alla jävla flugor som envisas att sitta på en då man skall läsa och sola...DÖ!!!

 

Att vara borta är som att var hemma bara längre ifrån de man älskar...

Jag...Spansk hemmafru??

Solen skiner och allt är tipptopp. Har blivit kallad av ett antal spanjorer att jag är mycket brun och bör vara försiktig i solen. Idag när jag var på playan så låg det till och med några och sola. Funderade på att joina dem men så kom jag på att jag hade andra planer. Planer å planer men att lika vit, svensk och fet i bikini i slutet av september är inte så lockande direkt. Så jag vandra vidare! Dock hittade jag ett gym på stranden som kanske kan nyttjas tidiga morgnar när ingen annan är uppe. De hade en variant av orbitrek, sittupps-sak och bi- och triscepstränare. Ujuj!!

Sedan har jag inte fått mindre än 2 frierier idag??!! Jag som spansk hemmafru, nej skulle inte tro så. Inte med tanke på att det inte var några, ja finns det nån snygg spanjor- känd? Äsch de såg inte mycket ut för världen. Okok jag skall inte vara ytlig men iaf tänder och någonsådär glimt vill jag ändå ha. Så det blev ett nejtack till dem båda :)

För övrigt skall jag följa upp toa-händelsen: Den är nu helt trasig och jag VET att jag inte gjort det. Så summan av kardemumman jag hade inte sönder den. Jag hjälpte bara till lite, oops hehe!

Dagens låt: So what- Pink. Kan inte sluta sjunga den...så trallvänlig och kaxig på ett sånt där härligt sätt. När jag blir stor vill jag bli som Pink!!

Dagens whoppa: "Gymet" på stranden

Dagens noppa: De spanska friarna. Thanks but No thanks!!

Sen vill jag lämna er med ett citat jag tycker är ganska underbart:
Ät precis vad du vill. Du kommer ändå att dö. Du vet bara inte när!

Jag hör hur de ligger med varandra...

... i rummet brevid!! Hahaha bara att blunda och försöka sova. Tips för framtiden; Väggarna är inte så tjocka som de verkar :) (Händelsen utspelade sig för övrigt inatt efter vi kom hem från krogen)

För övrigt var jag ute med mina nya sambos igår igen. Jag testa på staden lite granna. Det är svårt att vara social i ett sällskap dock som bara pratar spanska eller franska. Inget språk är direkt min starka sida men men trevligt var det. Kul att se lite mer än bara väggarna på stället jag bor.

Igår var för övrigt en helt lövley dag, förutom händelsen på morgonen. Efter det gick jag till parken med min Johnny Cash- bok och satte mig. Det var kallt till en början och jag tänkte att nu har väl värmen lämnat oss. Me ack så fel jag hade värmen hade inte lämnat oss utan bara gömt sig bakom ett ganska stort moln. Så vips när solen kom så kom även värmen...30 grader var det igår!! Puh! Soltokig som jag är satt jag i bara linne medan vana spanjorer hade höst/vårjackor på sig. Skumt hur olika man upplever värmen. Sen när jag traskade hem framåt kvällen så gick jag förbi floden i staden och vad hittar jag där om inte en PLAYA!! Woho sola sola sola!! Kanske inte nu men framåt våren så.

Dagens låt (som blir fredagens): Oops I did it again- Britney Spears. Går inget annat då jag men mina enorma fötter klampar i klaveret åter igen

Dagens whoppa: Var är solen?? Den var ju där...och den lös starkt och värmt hela dagen

Dagens noppa: Ensamheten!! Finns mycket tid för tankar och inte alltid av den glada och positiva sorten

asså hur lyckas man

Nu har jag fått ett ställe att bo på. Jag var ute med killen som hyr ut rummet igår och drack några öl och allt känns toppen. Kanske skall berätta lite om stället. Det är en stor lägenhet som har allt som kan tänkas behövas, tvättmaskin, tv etc. För tillfället bor jag i vardagsrummet men kommer att flytta in till ett av rummen då en annan flyttar ut. Efter lite samspråk med "hyresvärden" igår så verkar det som om jag kan få stanna här ändå till April. Det vore ju toppen, jag menar jag bor centralt, billigt och de jag bor med är än så länge toppenschyssta.

MEN...men nu kommer mitt problem. Hahah jag vet inte om jag skall skratta eller gråta!! När jag vakna imorse hade alla redan gett sig iväg på sina uppdrag. Vet bara att killen, Daniel, jobbar och sen vet jag att en tjej typ knappt aldrig är här och en tjej vet jag inte vad hon gör...Pluggar kanske??!! Skit sak samma jag var själv. Går upp och går på morgonens toabesök. Å vad händer när jag sitter där, jo toalettstolen knackar till. Inte så mycket själva stolen som typ ringen. Det låter precis som om något kraschas sönder. I mitt huvud far ju alla möjliga bilder upp på hur det ser ut. Reser på mig och ser att det går en spricka i ringen. Halleluja vad kul...not!! Vad fan gör jag nu liksom...Jag är inte heller helt osäker på om sprickan var där innan eller om det faktiskt var jag som orsaka den. Okej jag gjorde den säkert större men jag kan ju inte ha skapat den helt själv...Eller?

Är inte det ett tecken på att banta så vet jag inte vad som är...Ångest har jag nu iaf- som sagt vet inte om man skall skratta eller gråta!!

Trägen vinner...

Ja nu har det hänt mycket...Jag har blivit brun...eller ja jag har fått solränder iaf, brun var kanske lite överdrivet :)

Men viktigaste nyheten av allt; Jag har fått någonstans att bo!! Jag gillar visserligen hotellet men det kostar lite tyvärr. Så ikväll flyttar jag in hos en kille som heter Daniel, en spanjor som pratar engelska- Äntligen! I samma lya bor en tysk och en argentinare, båda tjejer. Eller jag tror att tysken var det iaf, aja skit samma det blir nog helt okej skulle jag tro. Då kan man lugna ner sig ett tag iaf. Så efter mörka moln på himmelen igår så har det idag varit solsken!!

Så nu vet jag inte när jag kommer att kunna skriva nästa gång men han hade internet så det blir nog inom ett par dagar. Känner jag mig själv rätt så blir ni inte av med mig alltför lätt. Jag är säkert tillbaka senare ikväll, heheh

Jag har även lyckats att inhandla mig en ny telefon eftersom min tydligen inte funka i detta land. Även med nytt sim-kort. Asså här har man den senaste tekniken och så funkar det inte utomlands. Det skall jag nog ta upp med Telenor när jag återvänder- pracka på en det senaste för ingen nytta. Hua ja jag säger då det!!

Efter alla mina äventyr i staden, var ute på ett nytt promenad stråk idag så måste jag säga att detta är en konstigt uppbyggd stad. Inte så att jag har gått vilse eller så. Eller ja det beror ju på vad man menar med vilse. Jag har ju alltid kommit dit jag ska liksom men det kanske tog lite längre tid än vad jag rälknat med. Men det tycker inte jag är att gå vilse, det är att upptäcka!! Men nu ni, håll i hatten, det finns inget McDonalds eller Burger King i staden??!! But why?? Jag menar va...Var..hur..men..äsch!! Jag har ju typ vart i hela centrumkärnan och det finns inget! Jag menar Motala på sina knappa 30.000 i staden har ju ta mig tusan ett av varje. Men nej nej...Jag bara känner hur kilona rinner av mig...Ingen bakismiddag på McD längre alltså. Men jag fruktar inte jag misstänker att jag snart kommer att hitta ett lokalt hak med minst lika bra utbud. För mina RockamRIng-killar kan jag meddela att det finns Döner :)

Dags för en dagens kanske...blir tidigare idag eftersom jag inte vet hur det blir med nätet senare ikväll

Dagens låt: Broken, beaten and scarred- Metallica OCH The predestrian -Foxboro Hot Tubs 
Båda får representera dagens känslor i kroppen. Den ena mer dyster och den andra lite mer gladlytt

Dagens whoppa: Att jag har ett ställe att bo på. Såklart!

Dagens noppa: Varför har staden ingen playa?? Jag skulle nog vara ganska ensam där eftersom spanjorerna här anser att det är höst. Men det skulle vara skönt att kunna koppla av och sola lite. Soltokig svensk som man är!

Läste en rolig vits i en bok som jag tänkte delge er
Vakt (står utanför ett hipp ställe) och en överförfriskad man är huvudkaraktärerna.
Vakt: Tyvärr du får inte komma in här ikväll!
Gäst: inte du heller tydligen eftersom du står här ute!
Resultat: Portad på livstid från krogen- Hahah men roligt var det!!

Ny dag, ny möjligheter...

Kort och gott; Nya tag!!


...when I'm home alone I just dance by myself...

Nyheter :)

Förlåt först för jag inte lärt mig hur man lägger fler bilder under samma rubrik. Men som en finsk man sa till mig en gång; Var sak har sin tid!

Jag tänkte iaf införa, efter att kollat andras supertrendiga bloggar, dagens...Men tyvärr kommer jag inte följa strömmen, eftersom det är där de döda fiskarna "simmar", nej jag kommer göra mina egna dagens. Dels också för om jag skulle ha dagens outfit på menyn så skulle ni efter en vecka undra hur liten min garderob egentligen är...å den är liten vill jag lova. En rosa väska med kläder enbart!! 

Nej jag tänkte köra dagens låt; Den får på nåt sätt representera vad jag känner under dagen. Sedan dagens Whoppa; som är något toppenfenomenalt som hänt under dagen. Går inte att ha en whoppa utan en noppa ( vet dåligt, men det var bara för att det skulle rimma) som då ska väga upp det toppenfenomenala med något uruseltskittråkigtdåligt som hänt eller upplevts... 

Lady and gentelmens presenting to you the very first Sofis Dagens....(publikens jubel)

Dagens låt: All Nightmare Long- Metallica Kort och gott, lite så det känns för tillfället...bara en lång, lång, lång mardröm

Dagens whoppa: Idag får det bli Mamma, Alex, Frida och Malibu - bara en tanke eller ett par uppmuntrande ord kan vara så mycket värt i dagar som denna. Nämner även Pedro, som jag nu döpt det fina blåa giraffen som jag fick av mina FOUL-tjejer. Inte så mycket Pedro än tanken bakom :)

Dagens noppa: Landet Spanien! Jag vet det låter bittert men vad fan kolla upp ett språk som heter engelska...jag vet att 1492 upptäckte ni världen...Men, sorry, har hänt mycket sen dess. Hörrni stig in på 2000-talet- allt är bara lite roligare här!!

När man är ute och reser är det viktigt att tänka på två saker; att lära sig språket i landet man ska till och ha kul. Nu kör vi....full fart...  

...hmm vad har jag gett mig in på


En sprudlande livfull fontän...eller??!!

När Valadolid har Siesta (14-17) så har verkligen HELA Valladolid siesta....!!! Detta är alltså en fontän som sover så sött :) 

irl...lol!!


Spanska för nybörjare


Kort bara...

Vad är det för del på världsspråket Engelska???????????

Andas, fortsätt att andas...

nu så..

Sovit på saken och kommer fram till att nu ska det banne mig ordna sig! Påklädd nu för äventyr i staden, det vill säga ringa och uppsöka universitetet för att hitta en kompis att bo med...


pow wow wow yipiee yo yipiee yeah- nu ska jag hitta ett place to stay (istället för det ursprungliga, hehe) 

TOKLADDAD!!!!

let me see the light in the end of the tunnel...

...and please don't let it be a train!

Ja dagen kunde ju vart bättre..Går upp glad i hågen och fixar och donar med allt. Ringer hyresvärden, som för övrigt inte pratar engelska, och skall bestämma en träff!! Trodde jag ja...nej nej han hade nu hyrt ut lägenheten till någon annan! Kul jul..jaha tänkte jag vad fan gör jag nu...gick en promenad runt staden, tänkte en massa och leta efter erbjudanden. Men seriöst hur säkert känns det att ta en lapp från en lyktstolpe och ringa på. Nej det fick faktiskt vara!!

Så jag gick tillbaka till hotellrummet och snicksnackade på internet med vänner samtidigt som jag leta. Hoppades på mer tur denna gång, fick ett nummer igen, ringde varpå dennes mamma svarar i telefonen...Öh eh Hola me llamo Sofi, hablo ingles? Nej svarar mammam, nehe just min tur!! Så på hemsnickrad spanska lyckas jag nog iaf få fram att jag vill prata med hennes son om en lägenhet. Men då var han i Madrid och kommer inte hem förrän imorgon... Sammanbrott någon??!!

Förtvivlat ringer jag mamma...vem annars i sådana stressade situationer, mamma är bäst när man vill ha tröst. Vi snackar ett tag och det känns lite, bara lite bättre. Lyckas prata lite med min favvokille på hotellet, vi kan kalla honom Pedro- han ser ut som en sån! Åh lyckas få mitt hotellrum i två nätter till :) Puh då kan man andas igen...Förhoppningsvis, men det blir väl inte så men iaf, så kommer jag få tag på snubben imorgon och kanske, bara kanske lösa lägenhetstjafset. Dags för det nu...
Detta hade inte hänt om jag hade fått komma till Irland- där förstår folk iaf ENGELSKA!!!

Annars bra...vissa saker i musikbranschen gör att man längtar till Sverige en del :( 

Men imorgon är en ny dag, nytt hopp och nya drömmar (som förhoppningsvis inte går i krasch)


Na na na na na na na 

So, so what I still a rockstar
I got my rocksmoves...




...please just give me a break...

snälla!!

Jaha då var man framme då...

Nu ligger jag på mitt hotellrum, som för övrigt är riktig "ride in style" stil på, dubbelrum med dubbelsäng och allt men betalar bara för enkelt. Hur schysst som helst :)

Men ingen resa utan problem. Det börja ju redan igårkväll då allt skulle med..Har jag koll på allt, vilka sladdar är med, vad väger väskan och så vidare. Var väl inte i säng förrän vid kl 00 å sen upp med tuppen vid kl 02 för att skriva upp papper och packa den innan blöta tvätten. Trött som få!! Grät en skvätt när jag sa farväl till min gulliga hund som verkar fatta att jag skall vara borta tyvärr :( Sen underhöll jag min mamma och hennes sambo med att snarka i takt till morgonpratarna på radion. 
Sedan var det dags för Arlanda där jag lyckades flörta lite fint med kille som checka in så jag slapp betala övervikt...Hipp hipp hurra, spara 6 euro per kilo och jag hade väl kanske 15 kilo övervikt om man räknar ryggan. Det tackar vi för Herr Inchecksman :)

Väl på planet var jag skittrött och hade en stor klump framför mig som vägrar att fälla upp sitt säte utan skulle prompt ligga ner. Ni som känner mig vet ju att jag varken är den minsta eller smidigaste människan på jorden så det innebar problem. Men som tur var platsen brevid mig tom så jag kunde typ twista lite på mig :) Så lyckades jag nog underhålla människorna i planet också med min symfoni av snarkningar kombinerat med den diskreta lilla dregelramsan som tenderar att dyka upp ibland. Det värsta var att min dock upp när kabinpersonalen fråga om jag ville ha något att äta eller dricka, yrvaken och med dräggel tackade jag artigt nej. Sen fnissa jag lite åt det hela...Ja OK jag var uttråkat.

Men nu kommer ju det stora gislet i mitt maskineri. Jag som är en van globentrotter tänkte att jag skulle kolla till mina papper för hotellet innan jag satte mig på buss till Valladolid. Kolla upp liksom vart det låg och hur jag skulle ta mig dit!! Vad upptäcker jag då..jo att Sofi Karlsson minsann har bokat fel datum på sitt hotell så jag har sovplats där natten till imorgon. Amen great vad fan gör jag nu börjar jag tänka i panik. Sliter upp min nya dator, som är av ett märke som inte får nämnas av upphovsskäl, men påminner om en frukt :) Och lyckas hitta ett trådlöst nät som jag kan sneaka mig in på. Varpå jag hittar ett jättemysigt hotell som har ett rum ledigt...Halleluja!!! Inte för att det var lätt att hitta hit när jag snackar dålig spanska och de här ingen engelska. men fram kom jag för nu sitter jag på mitt rum och bara njuter :) Här ska jag bo i 2 nätter och det är skönt det för den där väskan vill jag inte släpa mer på!!

Imorgon skall jag kolla på lägenhet...nu ska jag kanske sova eller slumra eller iaf duscha sen står mat på schemat....mmm 

3...2...1...Lets go

Okej...Nu såhär, först välkommen till min nya blogg!! Inte för jag har någon gammal men den här är iaf ny. Ja snart är det dags...Väskan är packad, pass, pengar, pillett och piller. Behövs något mer?? Ja ett glatt och muntert humör och det har jag...eller?? Ska ju inte förneka att det finns en liten klump som bosatt mig i min mage och pirrar lite extra när jag tänker på morgondagen. Men det skall nog gå bra...eller nej det KOMMER att gå bra :)

Jaja nu skall jag hitta min säng och försöka att sova lite inatt. Ska bara se till att jag har allt med mig...jag menar hur fan vet jag vad jag kommer att behöva om 3 veckor?? Jag vet ju knappt vad jag behöver för imorgon ju...Men det är nuet som räknas...Carpe diem, you know

Till sist innan "sömnen"...jag vill säga till alla mina vänner- Jag kommer att sakna er något fruktansvärt men min lägenhet (när jag väl får en) står öppen för alla som vill komma å hälsa på!! Jag älskar er och jag skall bära med mig er i mitt lilla hjärta ända till Spanien

3...2...1...Nu köööööööööööööör vi

RSS 2.0