Tankar

Egentligen tycker jag inte om att vara ledig. Det finns alldeles för mycket tankar som då lyckas fara runt i huvudet. Vem, när, hur, varför, varför inte, var? Frågor som förblir svarslösa...man kan bara undra och hoppas på det bästa...

För övrigt är även mitt internet fucked up för tillfället...Hatar't men visst det är bara världsliga problem. 

Fredag hela veckan lång...

Usch fy det är bara ca 2,5 vecka kvar i skolan nu. Inte för att jag tycker att det ska bli tråkigt att åka hem och allt det där men jag kommer sakna mina elever. Okej okej kanske inte alla men en del är ju så himla goa!! Men det kommer nya år och nya elever. 

Idag är jag i vanlig ordning ledig och följden av detta är en riktigt skön sovmorgon!! Har inte haft en riktig sådan sedan ja...innan mamma kom tror jag. Efter det har det varit full fart!

I onsdags var jag ute och var spansk. Det var ju final mellan Man U och Barcelona i CL-finalen :) kanske inte behöver påminna om resultatet, hehe. Inte roliga siffror för Man U, inte för att jag bryr mig jag hejade på Barca. Så efter det blev det fest. Folk var glada, folk var fulla, folk hade kul. Så även jag! Tyvärr inget jag fick uppleva live men jag klagar int på den stämning det medförde i staden. Alla var bara liiite glade än vanligt.


You can have whatever you like

Bor du kvar i samma tvåa?

...vad jobbar du med? Hon bubblade av frågor, jag svarade...

Ah sommar är inte riktigt sommar utan lite Tomas Ledin :) Åh blev påmind av min käre vän Elin om andra galna upptåg i ungdomen...Intagsproven för Varamongänget hahahh vad fick man allt ifrån??!! Men som sagt det är inte utan mycket glädje som jag ser tillbaka på min tid i Varamon, ujuj vad kul man hade...Åh på tal om Elin- vänta 10-15 minuter på att denna människa skulle bli klar för att cykla till skolan- VARJE MORGON! "Vänta, vänta jag ska bara...heheh sen var det bara raketcykla till skolan för att hinna i tid. Ett under att vi hann varje morgon, utan för mycket förseningar, goa benmuskler man hade! 

En annan rolig sak var när vi skulle testa om det var frost på lyckstolparna. Elin (jag tror det var hon, eller Erika) slickar först och fastnar lite med tungspetsen och konstaterar att: Ja det är frost! Varpå jag inte riktigt tror på henne utan ska slicka jag med...tro inte att det var tungspetsen som fick sig en slick...Nej tänk att du slickar rent något, hela tungan användes. 1 milisekund efter jag börjat slicka kan jag konstatera att ja det är frost och ja jag sitter fast. Å då menar jag verkligen sitter fast. Tungan rör sig inte en tum. Helvete! Vad görs? Dras och slits och försöker att komma loss utan resultat. Det slutar med att alla i sällskapet, Johanna, Elin och Erika får hjälpa till med varmluft för att få loss mig. Själv har jag jobbat upp en salivproduktion som ska hjälpa frigöra mig från stolpen. Vad som kändes som en mindre evighet var nog i riktiga livet nån minut innan jag lossnade. Resultat: Ja det var frost på stolpen! Tack för min kontrollcheck- ingen smak på 2 dagar och svart tunga- Jodå så att ehh

Nu sängen...I Linköping hålls det en fest som jag borde varit på: Generationsfest!! Jag är patet och damm proud of it. En fest är liksom inte riktigt en fest utan pateter. Heheh näävars men jag önskar att jag hade vart där, med mina underbara Lisa, Anna, Lotta och säkert en herrens massa mer folk som jag diggar


Vad är väl en fest i Gasquen...alldeles tråkig åh åh dötrist åh åh...alldeles alldeles....



S Basketboll F I

Jepp då var man "hemma" igen. Konstigt det där med begrepp! Var bor jag egentligen och var är hemma? Jag är hemma när jag är i Sverige, hemma i Motala, hemma i Valladolid...The things you don't know...

Jag drabbades idag av en fruktansvärt nostalgi till mellanstadiet. En period som var så underbart härlig och fylld av glädje och sorg. Perioden var också fylld med många sena kvällar med mitt järngäng: Ludde, Nisse och Erika- ujuj tider det! Det var filmkvällar, killarna spelade gitarr för oss, bus i grannområdet, badande och sport i alla färger och former. Mmmm det är inte utan ett leende på mina läppar som jag minns min ungdomstid. 
Då var ens största problem: 
- Vem hade sönder mina skinnbyxor under gympan?
- Hur kunde jag vara så dum att jag glömde skor då jag åkte skidor till skolan?
- Varför är fröken inte min favorit?
- Å varför ska jag vara kär i Niklas när han uppenbarligen inte gillar mig?

Tider det!

För övrigt har jag upptäckt en knöl i min fot som verkar vara ett ben men nyligen tillkommit. Strange? Jag lovar jag har inte badat i floden här som gör att man får tre skallar, jag har inte ens doppat tårna. Det får bli en pågående undersökning. 

I övrigt vill jag rekommendera en bok: Ken Follett: The Pillars of the Earth- fruktansvärt fångande...Sträckläser den lite nu, trots att jag borde göra andra saker...Men jag menar hey om 400 sidor är de slut, så det kan jag ta tag i då!!


Life it seems will fade away
Drifting furthur eveyday

På svensk mark

Det är inte så att jag besök en liten plätt någonstans som någon gång i tiden tillhört en svensk kungs kusin barn gammelmosters fabrors tredje fru. Nej utan jag befinner mig faktiskt i "Lilla Landet Lagom"- Sverige!! Japp helgen till ära är jag i Göteborg...flyget landade för cirkus 2 timmar sen och nu ligger jag på hotell och bloggar. Mmm värsta jetsetaren! Imorgon är det utbildning hela dagen och på söndag kl 7.40 (?? say what now) går flyget hem igen! 

Snacka om en snabbis det...

If only I could turn back time

Det som har blivit mer eller mindre klart de senaste dagarna/veckorna har nu grusats av dumhet. Varför kan inte folk bara sköta sina egna saker så allt är bra...Det skulle vara att föredra men också lättare att hantera!

Tre tråkiga saker...dags att ta tag att fixa en iaf...De andra är nog tyvärr körda...

Jag gillar det inte...

Något som jag inte tycker om är när folk tar mina kamper eller använder mig som ett medel i sina egna. Jag vill inte vara en liten spelbricka som du plockar fram bara för att det passar dig just då. Svårt att gissa kanske att det är det som har hänt här idag...Daniel och Nadia hamnade i en hetsk diskussion om saker och ting varpå mitt namn upprepades åtskilliga gånger för att föra saker framåt! Jag gillar det inte, jag gör inte det. Jag kan ta mina egna kamper, när jag tycker att det är för jobbigt kan jag konfrontera själv. 

Jag lovar jag är en stor flicka nu, jag vågar faktiskt stå för mina tankar och känslor!

Jag lever!

Jag lever och mår bra trots smärtande rygg. Att sova i sköna hotellsänger gillar tydligen inte min rygg!! Men men. Jag har det bra och min mor befinner sig på spansk mark för tillfället därav lite uteblivna inlägg...Som om ni saknat mig, hehe! Historier kommer att komma- För jag kan lova jag har historier!!

No I can't and I wont live a lie


En av de två nya tattoosen


Å där sitter den andra...Dock är detta bara testet för att kolla placeringen! Å ont som fan gjorde det!

When in Rome...

Japp då ska man göra som romarna! Å ikväll är det fest i staden eftersom imorgon är det Valladolid-dag!! Jag klagar inte, musiken och humöret på topp!! Måste ju ta igen det jag missade i helgen...

Partaaaaaaj!! 


You spin my head right round...

Holy crap!

Om två dagar kommer min mamma hit, hipp hipp hurra!! Ska bli så kul att träffa henne igen och ha lite mor-och dottertid. Vi ska till Madrid, suplice suplice där har jag aldrig varit!! Jag gillar Madrid, jag skulle inte ha något emot att bo där ett stund av mitt liv. Sen på lördagen är det ju stor fiesta här i min lägenhet, som jag är ansvarig för...eller ja iaf den flytande delen av partyt!! Få se vad vi kan koka ihop!

I dagarna är det en underbar liten Medeltidsmarknad här i Valladolid också. Så kul, alla är utklädda och det är djur och små stånd med alla möjliga saker. Allt utspelar sig framför kyrkan precis som de gamla goda dagarna :) Jag ska smyga mig dit och leka mästerfotograf så kanske ni kan få er ett smakprov om vad som händer i denna stad. Valladolid har ju ett citat, precis som många svenska städer- Klassikern "Motala- Staden vid vatten" eller varför inte "Linköping- där idéer blir verklighet" men iaf "Valladolid.- ett historisk centrum". Ganska passande för en historienörd som mig....

Just det...jag har tatuerat mig igen också...Tjoho..så nu är jag hjälte på skolan. Tänka sig att kids önskar att de var lika coola som mig...props Sofi, props!


Jag ser inte alltför nöjd ut hehe. Vissa partier gör ont, okeeeej!!


You got me kinda thinking that maybe I would, it's so hard to be good
It's sooo hard to be good

Let me be the native son...

with freedom in my heart!! Ujujujuj en av mina absoluta favoriter vad gäller Eurovision- Roger Pontare, vilken hjälte! Ståpäls när jag hör och ser låten!! Lite stolt att man är nordbo iaf...vi är bra konstiga men vi är bra grymma också :)

Min helg har varit fruktansvärt lugn måste jag säga, har inte gjort många knop. Tänkte att jag faktiskt skulle vara frisk till imorgon eller idag. Å målet är nästan uppnått, feber i stort sett borta, snuva reducerad och allt är tipptopp. Jaga var till och med bjuden på födelsedagsfest igår som jag tackade nej till, med motivationen att jag skulle må bättre idag om jag skippa den. Mycket moget beslut av mig måste jag säga...Vad händer med mig? Håller jag på att växa upp? Hemska tanke!!

Tänkte slänga in lite bilder från när jag var i Mexico. Som tills idag enbart funnits på kameran, ta tag i saker var det ja, hehe


Här är Louise i sin lilla musche och Maria bakom porträtterande Frida Kahlo (stavning)- min fru


Mat var vi tvungna att ha...Gissa maträtt? TACOS!!! Arriba Arriba!!


Pinata ska det också vara annars är det inte fest. Vi fick slå i nummerordning. Vilket nr jag fick? 24 :( Då var den redan trasig sen länge...tror vi kom till nr 6 eller liknande...


Jag med mina kvinnor, min fru Frida till höger och min älskarinna till vänster. Själv är jag Diego Rivera!


BAILAMOS.......!!!


Här har jag fått på mig min poncho! Mina arbetskamrater och jag är glada...eller jag går in för min roll som ganster. Men de andra är glada iaf :)

Lite pics från hur det kan se ut i Mexico! 


Life will never be the same when spirits are calling my name...

Saker och dålig svenska

Jag upptäcker mer och mer stavfel, syftningsfel och allmänna fel i mina texter...Men det får ni ha överseende med :) Jag menar väl iaf!

Nu är det dags! Igår tog jag ett stag och stegen ska fortsättas att ta tas idag, senare idag först sömn. Peppad- Say Mamma!


The things you know that should not be

Det finns en flicka som jag går till ibland...

Shit jag är sjukt laddad för schlager. Hela nästa vecka kommer präglas av deltävlingar och skoj. Till råga på allt har vi helgdag här också på onsdag vilket innebär ett sjudundrans party på tisdagen! För det är väl då Sverige tar sina första, kanske sista steg, till finalen.

Åh finaldagen sen...ojojoj- Fest hemma hos mig! Alla som har vägarna förbi Valladolid är välkomna. Det blir lekar, mltikulturellt, ett eurobet och fyllelek under poängredovisningen. Vem vill inte missa det liksom? Det kan även tänkas att det finns en eller femton flaskor vin till förfågande :) Sjuuuukt laddad...man skulle till och med kunna kalla det TOKLADDAD!!


Kom så länge spänningen finns kvar, Imorgon är en annan dag...

Snor överallt

MIn sjukdom har verkligen brutit ut. Så pass att jag bestämt att vara hemma från skolan idag...jag har två dagar varit med denna sjukdom i skolan och jag har hört att det är så sjukdomar etsar sig fast. Genom envisa människor som vägrar inse att de är sjuka. Så idag tog jag det mogna beslutet om att  vara hemma. Är det vuxenpoäng eller bara bekvämlighet?

En konstig sak hände mig igår, jag skyller allt på min sjukdom, jag var på väg hem och jag gick medvetet i skuggan hela tiden. Anledning...Det var för varmt i solen! Asså jag är sällan den som klagar på värme men när det är 29 grader på en termometer som har varit 6 timmar i skuggan och det är 19.25 på kvällen då kan till och med jag tycka att det är liiite väl! Men eftersom detta var första gången i mitt liv jag upplevt detta så vet vi ju alla vem det ska skyllas på!!

En annan sak som jag glömt berätta är att jag fått sommarjobb: Hurra!! Den 9 juli sticker jag till Bournemouth, ENgland för att leva och arbeta i 3 veckor. Ska bli väldigt kul! Jag kommer att vara ansvarig för att undervisa en internationell grupp i engelska och även vissa fritidsaktiviteter. Det kommer bli hur skoj som helst ju. Dock innebär det att jag kommer att vara borta ytterligare från hemstaden då jag enbart hinner med en vecka innan det är dags att sticka igen. Men jag menar hey, vi kommer ju alltid ha augusti :)

Nu ska jag bädda ner mig, dricka varm choklad och hoppas på att snuvan släpper!


Want to but I can't help it, I love the way it feels

Nr 7 och Nr 8

Idag är jag sjuk...sjuk sjuk sjuk! Näsan är täppt, huvudet tungt och allmänt trött! Kan det vara all sol som gör sig påmind? Vill inte kroppen att jag ska vara snygg och brun och se ganska så fräsch ut? Maybe, maybe not...

Skolan går bra och idag fick jag en booost av nya krafter så nu här livet vänt lite igen, förutom sjukdomen då...men den kommer passera! Lite whiskey, mycket sömn och glass så ska jag komma på fötter snart igen heheh. En del tror att det är Svininfluensan, tack för den liksom! Men så illa ska det väl inte vara kan jag tycka. Folk med smittan borde väl vara isolerade och jag har väl inte direkt varit i närkontakt med folk som varit i Sydamerika nyligen. Men klart med alla fall här i Spanien så blir man ju liiiite orolig! Men egentligen tror jag inte på det :)


You can only blame your problems on the world for so long

Here I go again...

Okej idag är en sån dag då jag bara tycker synd om mig själv. Jag ångrar saker jag gjort, jag ångrar saker jag borde ha gjort och har bara en allmän undran över om vissa saker någonsin kommer bli bättre...Men det kommer säkert bli bättre till imorgon, eller innan jag gifter mig :)

Här kommer bilder från när Teija och Emmi var här, i brist på annat


Barn kommer alltid vara barn, tyvärr vann Emmi till toppen....hmpgft!!


I staden på promenix


Mor och dotter 


Precis efter att jag hämtat dem i Madrid


Whoooooooppa!!


En bild på mina sambos :) Nadia och Daniel


I Madrid på äventyr


Krama krama statyn


Vin i fulla muggar för som ni ser är Emmi på väg till sängen


...Now I'm no sinner but I ain't a saint
If it's happy, you can say I ain't...


El Classico

Igår var det El Classico här i Spanien. För de som inte vet är det en prestigefylld match mellan Real Madrid och  FC Barcelona. I år var det lite extra spännande, dels för matchen som utspelade sig i förra årets liga då Real vann med 4-1. Även ligan här skulle innebära förändringar för laget som knep vinsten och därmed 3 poäng. Sist det spelades El Classico i december så var jag i Madrid. Lite extra känsla eftersom jag var i staden som ett av lagen härstammade från. Dock blev det förlust denna gång för Real och festen dog lite. Men det fanns liiite Barca fans även i MAdrid. Hur som igår skulle vi gå ut med Louise och hennes bror som är här på besök från England. Perfekt kan tänkas; två som härstammar från England varav en 'är dude- Klart att vi kommer att se matchen! FEL-ingen av dem tycker att fotboll är speciellt intressant! Say what now? 

Men men men...men jag då? Jag gillar ju fotboll :( Det hela slutade med att vi hamnade på en uteservering brevid en bar som hade matchen. Så varje gång jag hörde folkjubel löpte jag som Usain Bolt in på puben för att checka resultatet. Vilket var kul till en början sen blev det ju bara lekstuga från Barcas sida. Något som grämer mig ytterligare för att jag antar bakom det smått fantastiska resultatet 2-6 fanns en mycket välspelad match. Men men vad gör man liksom? Är man den enda som vill något i en grupp om 9 pers så får man ge sig. Visst jag är envis men jag är inte odemokratisk....

Det var lite sött för jag fann en kille på trappan till Katedralen efter 2-5 som satt å grät. Jag antar att den killen höll på Madrid...Stackarn! Han var även kvar under 2-6 med en tilltagande tårflöde!

Nu blir det ut i solen...Rätta prov och planera morgondagen :)



Don't stop, never give up hold your head high and reach the top
Let the world see what you have got, Bring it all back to you....


 

Blir det nån andra vers eller?

Ja det kan man undra: Den som frågar får veta! Igår vad skoj, den lugna sansade och tänka tidiga kvällen slutade med att jag ramlade hem runt 6.00 imorse :) Dock var jag inte värst i mitt hushåll då jag blev väckt runt 8.00 då det var dags för nästa att komma hem. Daniel var även ute och slog runt och när han kom hem var han sådär tyst som man bara är när man är shitfaced- Det vill säga i huvudet beter man sig som en liten mus men i verkligheten drar man fram som en elefant!! Hahah ja jävlar...

Jag har ju totalt glömt att berätta en stoooor nyhet som har hänt härnere i Spanien. Den som minns kanske kan ådra sig att jag min första dag i lägenheten satt sönder min toalettring...Eller ja jag börja en spricka som sen Pierre satte helt sönder...Hursomhelst sedan dess har vår ring varit sönder och det har skavt lite då det ska sittas på toa. Men häromdagen kom Daniel hem men en sprillans ny ring! Glory glory hallelujah... Den är jättefin med sand, stenar och sjöstjärnor- Man sitter som en mindre prinsessa på den...Så nu kan man bara sitta på ringen i flera flera timmar och bara drömma sig iväg...Nävars men det är förbaskat skönt att ha en fungerande ring återigen :) Ni kanske undrar varför inköpet inte gjorts tidigare...Försök att förklara toaring på spanska och sedan hitta affären- Resultat: Vilse!!


Alright sir, sure have another one it's early...

RSS 2.0