Always look on the bright side of life...

Some things in life are bad
They can really make you mad
Other things just make you swear and curse.
When you're chewing on life's gristle
Don't grumble, give a whistle
And this'll help things turn out for the best...

And...always look on the bright side of life... 
Always look on the light side of life...

If life seems jolly rotten
There's something you've forgotten
And that's to laugh and smile and dance and sing.
When you're feeling in the dumps
Don't be silly chumps
Just purse your lips and whistle - that's the thing.

And...always look on the bright side of life... 
Always look on the light side of life...

For life is quite absurd
And death's the final word
You must always face the curtain with a bow.
Forget about your sin - give the audience a grin
Enjoy it - it's your last chance anyhow.

So always look on the bright side of death 
Just before you draw your terminal breath

Life's a piece of shit
When you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true.
You'll see it's all a show
Keep 'em laughing as you go
Just remember that the last laugh is on you.

And always look on the bright side of life...
Always look on the right side of life... 
(Come on guys, cheer up!)
Always look on the bright side of life...
Always look on the bright side of life...
(Worse things happen at sea, you know.)
Always look on the bright side of life...
(I mean - what have you got to lose?)
(You know, you come from nothing - you're going back to nothing.
What have you lost? Nothing!)
Always look on the right side of life...

 

Life could be worse...


That was Epic!

Så i fredags var jag ute en svänga med min gamla/nya chef Bea och mina glada kompisar härnere. Det vill säga Ryan, Kyle, Ian, Neli, Ruth och Tartamona. Wooof sger jag bara om den kvällen. Vi var en gng alldeles för överförfriskade och bekymmerslösa kreaturer på äventyr i natten. Kvällen börjar med att Bea kommer till mig med en flaska shots och jag bjuder på Cava. Ryan dyker upp med ytterligare en flaska Cava och jag drar fram ytterligare en flaska shots. Efter cirka 1,5h hemma hos mig är det dags att dra ut på staden och jag flaskorna var tomma- ALLA FLASKOR och stämningen var på topp. Efter det landa vi riktigt aldrig. Ska summera lite kort...
- En nunna hotade att ringa polisen eftersom vi snodde blommor från entren till ett hus
- Vi dansade Una vaina loca Jean-Claude Van Damme-style utanför Berlin och fick både en och två shots som tack för besväret
- Sofi pajade sin rygg och kunde med nöd och näppe ta sig från punkt A till punkt B
- Vi sjunger kareoke till 5.30 på morgonen och får ytterligare en varning från grannar att Farbror Blå är på väg om vi inte slutar
- Sofi sätter sig i protest utanför sitt hus eftersom hon inte hittar sina nycklar och de slarvar hon minsann aldrig bort (Inte heller denna kväll hon bara glömde att ta med dem ut)
- De glada tre ger sig hem till Ryan eftersom vi nu skall sova med honom och efter en heroisk instas får mat runt 7 på morgonen. Kött till dem och veg till mig.
- Somnar på ena sidan av en glad trio för att vakna upp 1 timme senare och möblera om hela huset.
-Hittar blåmärken över hela kroppen och har träningsvärk på de konstigaste ställena.
Japp det var en ganska preeeetty wild night! Men skoj som tusan!
-
Lördagen var det målningsdag och de bilderna finns på FB Youenglishschool Valladolid. Det var fantastiskt kul att vara bakis till den aktiviteten. Not heheh. Men huset blev målat och det fulländades idag. Fas 2 imorgon.
-
På söndagen hade jag ett möte med min snart x-chef och blev tillsagd att ta ut mina sista semesterdagar denna vecka. Så ding-dong inge jobb för Sofi denna vecka förutom det jag behöver göra med YES Valladolid och mina spanska kurser men mer än det inget :)
You might still be here tomorrow but your dreams may not...

Fun, fun think about fun!

Så jag har haft en spännande eftermiddag! Fredag innebar att jag jobbade som vanlig och ingen utgång igår gjorde att jag faktiskt var ganska pigg på jobbet och allt flöt på ganska smidigt. Det vill säga till jag skulle gå hem. Vi har en liten knodd som ska ha blöja när han har siesta men inte annars och eftersom Danie var utomhus föll det på mig att sätta på denna blöja, vilket jag nästan gör varje dag och det är mycket smidigt. Peepee innan och sen bara blöja-klart ner i siestaläge. Men nej idag när han ligger där och jag skall anföra blöjan händer det. EXPLOSION! Vi pratar inte prutt eller annat kul nej det var annat som kom flygande ut. Vilket leder till att jag står det med halva min tröja och min vänstra arm täckt i härlig avföring. GOOD GOD!! Usch fy tvi och blä. Jag spydde nästan! Jag slänger ner knodden, ja inte slänger på riktigt, i badkaret och sedan duschar av mig och honom bäst jag kan. Efter det är det en halv flaska desinfektion på det och jag kom precis ur en 30 min dusch där jag skrubbat och skrubbat. Jag gillar inte babybajs på mig själv! Det värsta var att när jag berättar för min chef så säger hon bara HAHAHAHA! Folk säger att det skall vara tur om en fågel bajsar på en och tydligen barn med...men jag håller INTE med!!
Not funny...nooooot fuuuunnnny!!

Style dosen't matter when you are on your back!

Jag har hemlängtan! Jag vet det går emot precis allt jag håller på med härnere nu men vissa dagar känner man bara att man vill vara hemma lite extra mycket. Idag är en sådan dag! Jag saknar maten, vännerna, familjen, språket ja allt! Det hela blir ju inte bättre av att jag lyssnar på supertrist musik och glor på gamla foton...Aja imorgon är en ny dag och då kommer allt säkert att kännas mycket mycket bättre :)
-
Imorgon har jag bara sju dagar kvar på mitt gamla jobb, det ska bli ganska skönt att få det kapitlet avslutat. Det är lite nordkap mellan mig och min framtida ex-chef. Inte att jag vill att det skall vara så men jag kan förstå att hon känner sig sviken av att jag kommer att lämna dem. Men för att vara helt ärlig så det mesta jag kommer att sakna är knoddsen. Det finns nog inget goare än äkta barnaskratt men å andra sidan vet jag inte mycket som är värre än barnaskrik. Jag svär ibland låter det som vi håller på att slakta dem eller andra hemskheter om man bara lyssnar på paniken och intensiteten i deras skrik! Men som sagt det är ju över om cirkus 7 dagar!
-
På andra fronter, ja vi får väl se hur det går!
Good ol times with good ol friends ...

This might be our last goodbye...

Först och främst; Tack till alla er som gillar och uppmuntrar mitt nya projekt härnere på udden. Det går sakta med säkert framåt och det känns bra. Läskigt och så men bra...jag menar detta var ju inte riktigt jag trodde att jag skulle göra men jag klagar absolut inte! Tyvärr kommer bilderna från målarfesten att dröja men det är mest för att den inte har inträffat än :) På grund av utomstående krafter blev den flyttat till lördagen som kommer men jag lovar att jag kommer att smälla upp en eller två bilder där då det är gjort! Det skall bli kul jag ser fram emot att måla hela världen!
-
Annars händer det inte så mycket, jag lever och försöker att göra det bästa av en svår situation men jag är helnöjd med mitt beslut. I slutändan måste jag göra det som jag mår bäst av även om det innebär att jag mår dåligt under kortare period så kan jag ta det. Dessutom så kommer jag ha sjukt mycket mer fritid att göra skojsiga saker med...så summansummarum Jag gjorde rätt!
Blondes have more fun?

Sagt och gjort!

Nu är det gjort! Jag har haft mitt möte och det var svårare än jag kunde tänka mig men även något var tvunget att göras och det känns faktiskt bra såhär efteråt! Jag har sagt upp mig från mitt jobb på förskolan härnere i Spanien. Inte för att jag inte tyckte om det men det fanns faktorer som jag inte riktigt kände mig bekväm med en lynning chef och lite andra saker. Plus att det är faktiskt inte min dröm att arbeta med småknodds och ju längre jag stannar där ju längre kommer jag från att söka mig till något annat. Så man kan ju undra vad jag skall göra nu, jag menar jobb växer ju inte på träd och i ett land med närmare 20% arbetslöshet än mer. MEN jag har redan ett nytt jobb som lärare så jag lämnade enbart detta jobb för att gå till det andra. Det skall nog lösa sig hoppas jag. Ibland måste man ju ta en risk för att bli lyckligare i slutändan.
-
Idag har jag stora planer på g. Vi skall måla skolan, eller ja det rum där Ryan och jag kommer att ha klasser. Det kommer att bli kul, två goda vänner, lite öl och en jäkla massa färg. Nu kör vi! Bilder från dagen kommer komma upp på YES Valladolid eller Yourenglishschool Valladolid på FB. Men som sagt nu är det gjort och jag slappna av mer och njuta av att vara här igen.
-
Nu kööööör vi!

Som små fjärilar i morgonmisten...

För att vara kryptisk och inte alls säga rakt ut återigen om mina planer och livsbeslut men nu är det gjort. Jag har tagit två stycken giganstiska kliv i mitt liv både som inneburit att jag faktiskt gör det jag vill utan att tänka på konsekvenser. Kan bli bra, kan bli dåligt, kan bli pannkaka. Poängen är iaf att jag vågat och nu kan jag se tillbaka på det utan ånger eller vad om! Gjort är gjort och kommer aldrig igen.
Sak 1 gick lenare än silke att fixa. Bara ett mindre möte kvar innan jag kan släppa paniken och falskspel.
Sak 2 hmm ja vet ju inte riktigt det än. Folk säger Ja men jag säger Nej som den lilla negativa person jag är. Men jag ska ge det tid innan jag säger "Vad var det jag sa?!" (även om jag tror att jag som alltid har rätt hehe)
-
Nog om detta. YES Valladolid som är min skola jag jobbar med härnere går bra vi värvar elever som jag vet inte vad så skulle någon leta efter nytt jobb till nästa år och känner att ni behärskar att undervisa engelska till spansoser så kanske det finns en möjlighet här. Man kan ju få drömma lite iaf!
-
Tänds det en låga får man inte tveka...för då kan det va försent!

Life in plastic is fantastic...

Ja då var man tillbaka efter en helg ute på den spanska landsbygden och allt som hör därtill. Fiesta- o ja! Vi var utklädda till Barbies med olika teman, jag såklart en turist eftersom ja det var ju det jag var. Alla kände apan men apan kände ingen. Eller ja, jag vet inte hur många gånger det skriks efter mig att jag var svenskan som de alla hade hört talas om. Vilken tur att jag fortfarande vet hur jag skapar ett namn för mig själv. Kan ju ha att göra med vissa händelser och vissa personer med men men det låter vi vara sagt och lämnar helgen till handlingarna och njuter av kommande veckor!
Lärarbarbie, Turistbarbie och Badbarbie
Sofbomba!
Fin utsikt på morgonkvisten
Algo se muere en el alma cuando un amigo se va...Bye Jamsie!

Vuxenpoäng?

Så...som utlovat skall jag nu försöka att bena ut alla mina planer härnere i Spanien. För det är ganska mycket på g. Jag och min kära vän Ryan skall nämligen öppna en skola...SAY WHAT NOW? Japp vi skall öppna ett företag här som kommer att hete Your English School Valladolid, skolan kommer baseras på eftermiddagsklasser och främst vuxna. Så ja det känns lite spännande och skrämmande och allt det där men också som en skojsig utmaning. Dock innebär det också att jag kommer längre och längre från att komma hem...vilket jag känner mig ganska tillfreds med. Men vem vet i maj står jag kanske i Motala med väskor packade och gråter över ett företag som inte fungera. Men man måste ju våga lite...
-
En annan rolig sak som hände i onsdags, eller kanske inte så rolig men typisk Sofi. Vi var ute, drack några ö och njöt av varandras sällskap då vi kom på att maten som de sljer på gatan håller ju på att stänga och vi är ju hungriga. I panik startar vi alla springa runt till de stånd som säljer just den maten vi vill ha! Jag väljer ett stånd med getost och marmeladtoast-fantastiskt god. Jag beställer och i stress tappar min mobil på backen. Jag ser den studsa inte en, inte två utan tre gånger på järnet ner till ett avlopp/kloak innan den på studs nr 4 åker ner i mörket.
- NOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, Sofi tittar upp med en skärrad blick och de som jobbar frågar om jag tappat mina pengar?: No! Mina nycklar?: No! MIn plånbok?: No, jag har tappat min mobil och den har åkt ner i avloppet...Hahaha...va på riktigt??!! Ut kommer två pojkar med kofot och tång och skall hjälpa mig att öppna skiten så jag kan få tillbaka min mobil. Efter cirka 10 minuters slit och fiskande av all möjlig slit lyckas de få upp min mobil efter att ha flyttat ståndet, legat med näsan i äckellukten och tappat mobilen tillbaka två gånger. Oh lyckan var obeskrivlig. Inte för jag trodde att mobilen skulle funka vilket den inte gör heller men jag har mitt SIM-kort med alla nummer...Puh! Men också så typiskt Sofi! Det är ju dumt att säga att det är första gången det händer med...nycklar har även tagit sig en trip ner i underjorden...
-
Man måste våga ta när man får chansen, våga ge efter vackla i balansen...

Trolltyg

Japp så var Fiestas igång. Helt underbart att bara dra runt hela dagarna mellan olika kassetter som det heter och äta och dricka en massa gott. Livet kan vara sämre :)
-
Så vad ska Sofi göra detta år i Spanien? Ja det som stod så klart innan jag åkte tillbaka i aug är nu lite mer suddigt men det kan jag berätta mer om då jag i dagarna kommer reda ut alla frågetecken på min himmel! Men jag kan säga att det är spännande iaf och att än så länge så går det fantastiskt. Jag har sådana underbara människor i min närhet här i Spanien som ger mig både kraft och styrka och självförtroende då det egna sviktar. Men som sagt om en dag eller två kan jag delge alla finuliga planer.
-
Söndag här i landet Fiesta/Siesta och jag skall ut på sushi-äventyr. Jag har haft en helt underbar dag med fika och skratt i goda vänners sällskap som kommit långväga och efter lite relax hemma skall jag ut på gatan igen. Men inte för länge jag jobbar ju trots allt imorgon. T.I.S...
-
Your life...your path...

!

Ett ord: FIESTAS
-

RSS 2.0