The beauty of it all

Jag vet inte vad det är med mig just nu men jag är inne i ett ganska bra stim av känslor. Jag känner mig nöjd med mina beslut, nästan alla iaf, och jag ser fram emot vårens utmaningar! Jobb går bra och den känsla jag hade när jag kom tillbaka har passerat och nu ser jag framåt med spänning. 2010 ska bli mitt år!
-
Jag var ute igår på en halvimproiserad Ladies Night vilket var mycket trevligt! Jag spenderade min tid med min irländska kompis och två av mina skotska, eller ja en av dem mötte jag för första gången igår men nattens äventyr gör att jag anser att hon nu är min vän :) Träffa även en massa andra trevliga pajsare och som sig bör var jag inte hemma innan kl 6. Kan någon säga vända på dygnet? 
-
Jag hade på mig en tröja igår som jag fick av min mor i julklapp av märket Gina Tricot och varpå denna blev punkten för samtal med min svenska kompis. Asså jag känner bara henne som enda andra svensk här i Valladolid. Tomas Svensson, handbollsmålvakten, skall tydligen bo och spela här också men inte så att jag umgås med hans familj. Men iaf vi prata om min tröja och det visa sig att hon har exakt samma tröja som jag från G.T...Snacka om att världen är liten ibland! Det är väl det som är det bästa, eller värsta, med G.T- köper man saker det kan man räkna med att få se det på andra. Men jag trodde aldrig det skulle hända här i en liten medelstad i norra Spanien! Fijate!
-
I'm hanging around just to know your name

I'm trouble yes trouble

Vilken morgon det har varit. Hit och dit och upp och ner! Det börja med att vi skulle få en ny frys till vår lägenhet, awesome eftersom den vi har är skit. Så min uppgift, eftersom alla andra i hushållet jobbar, var att tömma allting i kyl/frys och invänta den nya. Sagt och gjort det gjorde jag för att ha männen komma med kyl/frys. Tyvärr inga heta spanjacker med bara överkroppar som man kan tvätta på men ändock. De tog den gamla, tog ner den kom med den nya för att sedan upptäcka en buckla, ut med den nya, upp med den gamla igen och tjo så hade ingenting hänt! Männen hade lämnat mig och kvar står jag med en inte en ny kyl utan den gamla och all mat i hela köket. Skoj! Jag börjar packa in sakerna eftersom mat blir ju dåligt att förvara i rumstemperatur, har jag hört. Halvklar då ringer det på dörren igen, supplice det var männen som kom med en ny kyl/frys...så historien upprepa sig; ut, in, ner, upp, in och klart. (Kan ju tolkas på helt annat sätt om man vill, hehe) Så nu, alas, har jag en ny kyl/frys som jag inte får använda förrän om ett par timmar vilket resulterar i att all mat står i köket och smälter, well well that's how it goes!
-
För övrigt vill jag gratulera min Ida till ett VG på examensarbetet. Bra jobbat! Hurra hurra hurra- ha're näran!
-
Life is what happen while your busy making your excuses

Feelong like a train....tuuut tuuut tchuu tchuu

Så var man ensam igen! Hemskt allt känns så tomt efter sällskap i ett par dagar men boy vad vi har fått saker gjorda :) Sprungit över hela stan, hälsat på den ena och den andra, vart på konsert, varit kulturella och mitt i detta kaos har jag lyckats att både starta ny kurs och ha lektioner...Gooo Sofi!! Men nu är jag trött, idag är en sån dag som det skulle vara perfekt med en siesta men typiskt obra så kan jag inte ha det då mitt schema för dagen är späckat till runt 22. Får bli en tidig kväll istället och kanske sova lite längre imorgon. Vi får väl se vad jag bestämmer mig för, hehe! 
Sometimes you just don't know what hit ya

Spanien är ett land där man dansar tango...

eller Salsa! Jag har blåmärken över hela kroppen och är öm i varenda liten komprimerad och icke-fungerande muskel. Anledningen: gin och tonic och salsa! I lördags var jag ute med en gäng kompisar här i Valladolid. Vi såg matchen mellan Valladolid- FC Barcelona, tyvärr inte på plats men väl i en bar. Efter det bar det av till andra vänner som hade en fiesta så humöret var på topp. Jag hade en riktigt bra kväll där jag kände behovet av att kommunicera med allt och alla om allting- Vilket ledde till nya bekantskaper, mycket trevligt! Det hände även lite skumma saker med sådant får man räkna med en utekväll! 
-
Söndagen vaknar jag upp efter bara ett par timmars sömn och mår inte bröllop direkt men upp gick jag för att Louise skulle komma och jag var "tvungen" att möta upp henne. Tvång är väl egentligen fel ord då jag tycker det är trevligt att hon är på besök och vi kan uppleva gamla minnen ihop. Eftermiddagen spenderades hos Jessica, så hela gänget samlades åt lunch och bara försöka ge varandra inblick i vad vi gör :) Hon bor hos mig så hittills idag har vi vart och hälsat på skolan vi jobba på förra året och hunnit med en lunch på stan. Snart ska jag arbeta men efter det skall vi ut och svänga några buteljer och kanske gå och se en film :) Vi får se vart kvällen tar oss...
-
And he grew, he grew and he grew...

I have a dream...

Tyvärr ingen vacker och världsförändrande dröm som Martin Luther King Jr men ändock, drömmar har jag! De har bara en tendens att ändra sig från dag till dag. Vi får väl se hur länge dessa håller i sig.
-
På tal om allt och inget har Patrick gått och fått vårkänslor, vilket har lett till att Patrick gör det hans ras gör bäst. Är lite smått irriterande måste jag säga, igår blev ett par tights påhoppade från ingenstans och fick sig en omgång. Jag försöker att schassa bort honom och så men det är inte alltid jag är så snabbt. Boooy att ryktena är sanna om dessa små krabater, full fräs, andas och sen på't igen. Outtröttlig! För att göra en lång historia kort så fick Patricks lilla romans sig en tur till tvättkorgen men det verkar som han har kommit över sin hjärtesorg ganska snabbt då han redan letar nya potentiella flickvänner i rummet. 
-
It's the same old, same old situation...

It's a freaking epidemic

Till höger och vänster om mig sker finurliga saker, saker som får mig vilja sträcka mig lite efter en slags nödbroms. Mina vänner verkar fast beslutna om att antigen skaffa sambo, skaffa barn eller gifta sig! What? Denna epidemi som är något roligare än de sjukdomsepidemier man annars hör talas om och förstå mig rätt jag önskar verkligen alla av mina vänner det bästa och gratulera till deras val. Men kvar står jag, kvar står lilla jag. Hur nära dessa saker är egentligen jag? Tja ljusår kanske. Det är inte direkt så att jag har stor åldersnoja och tycker jag är gammal och faderratten men när bebisar ploppar till höger och vänster och varje gång man vänder sig om hörs bröllopsmarschen då, då börjar åldern greppa tag i en. 
-
Nej 2010 får bli ett år då jag skall gifta mig, skaffa barn och bli sambo...TROLIGT! Haha jag kanske kan börja med att bestämma mig för var jag vill bo. Det känns ändå som en vettig punkt att starta med sen det där andra...well jag har väl en minst 10 år kvar innan jag skall låta paniken koppla strypgrepp på mig...
-
The last thing on her mind is growing uo 

I feel like screaming but through my smile...

Efter att ha skrivit något blå och låga inlägg i dagarna två nu så tänkte jag att ett lättare inlägg var på sin plats.
-
Jag är precis hemkommen från dagens arbete och dricker nu te för att stilla min onda hals och gör mig redo för att krypa till kojs med en bra film och bara mysa av att jag har ett mål. För, fanfar fanfar, jag har ett mål med livet. Just nu ganska splittrat och osammanhängande och ganska vitt men ändå en tanke, ett litet frö som malt sig ner i huvudet och är redo att slå knopp när de varma solknopparna kommer närmare. Nu ska jag bara se till att göra verklighet av det så är allt klappat och klart! Tack och bock på den!
-
Annars rullar livet på i samma gamla bana, jag har tänkt att pallra mig på bio innan veckans slut och eventuellt få mina sockor bortblåsta från den annars så självklara valet av placering. Louise kommer även hit, flicksnärtan från England som envisades med att flytta tillbaka och plugga klart detta år. Hon skall stationeras hos mig så det kan nog bara bli skoj: The Fantastic Four- The reunion. Sweet!
-
-
Åh nej det här blir trubbel tänker Bamse; Sagt och gjort!

Who am I to complain?

Inte för att jag har tappat allt hopp om mänskligheten men det börjar närma sig...Jag har funderat lite på vad jag själv tycker är jobbigt och motstridigt i livet. Jag menar jag har dagar då jag känner att hela världen är vänd ifrån mig och olycka sitter och gnider sina händer skrattandes åt min misär. Men vad bottnar min tillfälliga misär i? 
Är det att jag har en familj som inte bryr sig om att jag ens existerar? Nej det är det inte för jag har i alla högsta grad en familj som bryr sig och stöttar mig i allt. 
Är det att jag måste förnedra mig själv för att få mat för dagen? Nej det är det inte, jag har kanske inte något riktigt 9-17 jobb just nu men jag klarar mig. 
Är det att jag var dag måste leta efter en plats där jag kan vara varm och trygg? Nej det är det inte för jag har tak över huvudet, både här i Spanien och i Sverige om jag så skulle vilja. Vad är det då som jag har att klaga på? Visst jag klagar över min vikt, men egentligen är övervikt ett överklassproblem jag menar jag har ju råd att stoppa all skit i kroppen. Även om jag skulle må bättre av att inte göra det. Jag klagar över att jag inte kan resa som jag vill, jag kan inte köpa det jag vill men är det verkliga problem? Nej det är problem som konsumtionen skapat åt oss, vårat ha-begär vet inga gränser och har man inte ditten och datten då är man inget värd. 
-
Se på människorna i Haiti just nu. I en by är var femte invånare död, var femte person i den byn dog av jordbävningen. De har knappt vatten och mat, deras hem är förstörda och medicinsk hjälp är på väg. Det är deras vardag just nu, de bokstavligen kämpar för överlevnad och vad gör en annan; sitter och grämer sig för att man inte fick en solsemester iår eller att man kanske inte har råd med det 34:de paret skinnskor i modell "Samma-som-alla-andra-skor-man-har"
-
Think about our children and our childrens children

I don't know and that scares me

Igår låg jag och tänkte på världen och alla dess invånare. Det var inte utan att panikens slöja drog över mig då jag kom fram till hur mycket ondska och hat det finns i denna värld, hur mycket orättvisor och missnöje denna värld bringar. Men det som skrämmer mig mest är hur lite det görs åt saken, hur lite världen bryr sig. Jag menar det finns fortfarande raskrig, det existerar fortfarande maffias, förtrycket mot det kvinnliga könet har bara utvecklats till viss del...och detta är den värld vi lever i! Anledningen till att jag igår låg och funderade över världen var för jag vill resa, jag vill upptäcka! Men vart jag än mig i världen vänder så ser jag hat längs alla stränder. Är man säker någonstans? Sverige och Norden i stort är ganska besparade på de hemskheter som sker runt om i världen men även vi börjar få en daglig dos av mord i dagstidningar. Hat och avundsjuka sprider sig som en löpeld från Lappland till Skåne och för att vara ärlig så skrämmer det mig. Att frukta för sitt liv varje gång man skall ut och festa eller gå hem ensam genom staden, att ständigt kolla sig över axeln för att försäkra sig om att man är själv, att bita sin tunga för man vill inte förarga "fel" personer...Hujedamej som om inte livet var svårt nog!
Vart vill jag komma med allt detta? Ja du det är en bra fråga, jag har ingen poäng, jag har ingen mening, jag har bara min rädsla och oro och den ville jag lufta. För inte tror jag att en liten text på en obetydlig blogg kommer att spela någon roll...
-
This is the world we live in...

Somewhere I belong..

Så var första arbetsveckan över- Check! Skönt att vara igång igen men latheten från min semester har uppenbarat sig då jag inte en, inte två utan tre gånger denna vecka tvingas gå till Parquesol. Inget farligt med det kanske ni tänker-Jo det är det säger jag! Parquesol ligger ca 50-1 h promenad från där jag bor varav 20 minuter är backe, sånt tar på krafterna, jo det gör det! Men som sagt skönt att vara tillbaka i gamet igen så att säg så att säg.
-
Jag har cruisat runt bland lite bloggar nu även fast jag inte alltid vart så duktig på att skriva själv men något som verkar vara populärt är att sammanfatta 2009 och ge nyårslöften för 2010. Självklart tänkte inte jag vara sämre än att bidra till denna trend som likt en tunga på en frusen lyktstolpe har bitit sig fast i det lilla fenomen vi kallar bloggvärlden. Dock inte nu då jag varken har tid eller inspiration att sammanfatta! Ni vet vad som sägs den som väntar på något gott, väntar alldeles för länge!
-
Idag har jag inga planer på vad jag skall göra, jag funderade på att ha någon form av SPA-dag, liksom skrubba bort det gamla och in med det nya. Men jag vet inte! Sen har jag kommit på en annan sak, jag tycker inte om mat längre. Jag vet hur konstigt låter inte det liksom, jag måste vara görsasjuk. Har varit ett par dagar nu då jag verkligen bara har ätit för att jag måste men inte haft något sug alls efter matsaker. Det skumma i det hela är att jag inte är sugen på något som har med mat att göra...jag är inte ens sugen på sånt som inte är bra för mig som chips, glass, McD eller sådant heller. Jag fruktar att något allvarligt har drabbat mig eftersom så här brukar jag inte vara. Mat är något av de få ting som jag lever lite för och jag älskar att äta. Jag hoppas att detta är något övergående för såhär kan vi inte ha det. Man måste ju äta...
-
Life it seems will fade away

Is this who I really am, is this who I wanna be when I grow old...

Så då var jag tillbaka i Spanien efter 3 underbara veckor i Sverige. Veckor med vänner, familj, firande, sjukhus och mycket mycket mer. Men nu är jag tillbaka på udden och jag måste säga att vädret här är att föredra mellan -1 till+5 grader, kunde vart värre :) Jag klagar absolut inte eftersom jag hade riktigt kul hemma och njöt i fulla drag av att det var snö och kallt. Det är ju trots allt det vinterns skall handla om! Men jag är även tacksam att jag slapp den där perioden då snön skall försvinna...slaskväder är inte riktigt min kopp av!
Hur står det till annars då? Jo tack skall inte klaga, flygresan eller resan hem blev besvärligare än väntat men hem kom jag säkert så skall inte klaga på det egentligen. Till och börja med är det aldrig en bra idé att resa trött/bakis när man har en lång resa och sen om resan blir försenad mer än 8 timmar utan chans till riktig sömn är det ännu sämre. Min rutt gick Linköping-Arlanda, Arlanda-Prag, Prag-Madrid och Madrid-Valladolid. Tyvärr blev planet i Prag försenat så jag missade sista bussen hem till Valladolid med cirka 15 minuter, surt sa räven. Så det blev att campa på Madrids flygplats i runt 8 timmar innan nästa buss kom, kul...nope! Men tacka gudarna för min dator så jag kunde underhålla mig med musik och film iaf, jag har alltid svårt att sova i såna lägen eftersom jag måste hålla koll på bagage och liknande. Dock somnade jag på två röda efter att jag kom ombord på bussen till Valladolid och sov nästan hela vägen hem, vilket är en bussresa på 2,5 h. Skönt!
-
Nuså nu skall jag göra mig iordning för att jobba, ingen rast och ingen vila heheh. Inte så att jag nyss hade tre veckor semester i Sverige. 
-
Time goes on and on and on and on

RSS 2.0