Lite hemlängtan har man allt...

Då var svenskfesten över. Det var igår och jag fungerade som tolk mellan folk från Sverige och organisatörerna från Seminci Spanien. Skojigt värre! Mat fanns det med, köttbullar, Janssons, potatissallad och lax, lax, lax...mmm det var så gott! Ingen Skåne med ändock Absolute i mängder. Så jag och Ryan hade det inte så pjåkigt där hehehe. Idag är det dags för Halloween workshop på jobbet och senare ikväll ut igen och sedan imorgon blir det bio och avslutningsgalan för Seminci! Haha iår har jag vart på allt känns det som, mingla med eliten, inte fel inte fel. Prata med några svenska skådespelare igår och en del direktörer och alla vet ju hur jag är!
-
På måndag ska jag och Ryan hosta ett event på en av de största barerna här i Valladolid. Vår egna Halloweenfest och vi kan ha världens bästa kostym...Men det är en hemlighet än så länge!
-
Jag börjar få lite hemlängtan också och ser faktiskt fram att komma hem i jul. Mat och mys. Jag tror att jag skall starta en ny tradition men vi får väl se hur det blir med det! Den 23 dec kommer jag hem om nu SJ vill funka som det skall vilken man aldrig kan lita på hehehe. Men julafton kommer att spenderas i Sverige detta år iaf!
-
Your poison running through my vains....

Men hallå där!

Japp då har jag varit frånvarande ett tag på min blogg men bara av goda anledningar! Jag har helt enkelt inte haft tid att skriva allt som händer och sker plus att jag har vart sjuk och därmed kurerat mig i sängen de timmar jag har haft till övers :) Men nu så, back on track! Vad händer härnere? Nja inte så mycket, livet rullar på. Skolan går bra och växer och det är snart dags för först "löning" från skolan och det ser ut att bli helt ok. Man skall ju komma ihåg att ett företag kanske inte går så bra de första månaderna och att all vinst är bra. Så spännande!!
-
Jag har även lyckats smussla in mig både här och där då det är Internationella Filmvecka Seminci här i Valladolid. I lördags var jag på galapremiären och fick efter det mingla med stjärnorna. Mest spanska men en del svenskar också eftersom de detta år har ett speciellt fokus på just svensk filmindustri. Fantastiskt kul! Så nu på torsdag kommer alla svenskar som är här att ha en fest hos min vän Alvaro i hans bar och jag är inbjuden som tolk. HA! Snacka om skojsigt och det bästa av allt...de kommer att ha en svensk buffé, det vill säga mat från Sverige! FAN-TA-STISKT! Lördagen är stora avslutningsgalan med en massa priser hit och dit så vi får väl se om jag lyckas att gå på det med jag menar Hey det vore ju skoj! Förra året var jag inte lika glamorös ;)
Claim for fame, clamour for glamour!

Life goes on

Wow, vilken vecka! Jobba två dagar, ledig en dag, jobba två och ledig två. Varför kan inte alla veckor vara sådana? Nu är det ju iofs inte så att jag sliter ihjäl mig härnere men ändock :) Alltid trevligt när man är ledig! Så vad har jag gjort dessa lediga dagar, well ja inte många knop. Njutit av det fina vädret och underbara vänner. Det kan inte bli så mycket bättre kan jag tycka! Jag har även färgat mitt hår, min chef tyckte att det var en bra idé att hon köpte färg och sedan att vi färga. Resultatet, ja jag fick veta det när jag sköljde ur håret! Men det blev bra, typ rött med en stänk av orange! Jag ska nog kunna rocka det!
-
Skolan går bra, klasserna går bra och mitt jobb går bra. Finns inte så mycket att klaga på just nu! Lever på kanten ekonomiskt pga av en fantastisk ex-chef men hey...kanske är dags att ta en höstbantnings kur hehe!
Here's to a brand new morning...

Just drop it already!

Woaw...jag har precis sovit 12 timmar, nästan 13. Jag antar att det var vad min kropp behövde. Inte så att jag sover dåligt nuförtiden men ibland kanske det är bra med en riktig långkörare. Gårdagen hade vi röd dag härnere eftersom mister Columbus "upptäckte" Amerikat så på tisdagen var vi ute en svänga. Sådana svänger brukar ju resultera i att jag känner mig lite dåsig dagen efter.
-
Vädret håller i sig härnere, vi hade en släng av höst då temperaturen sjönk till 15-18 grader men det är tillbaka på topp igen och igår hade vi 30 grader igen. Asså jag menar det skall väl vara någon fördel med att bo härnere i Spanien.
-
Min gamla chef har fortfarande inte betalt min lön som hon är skyldig mig och det ser inte ut som att hon kommer göra det. Kanske var tur att jag lämnade det jobbet eftersom det verkar som att hon är lite labil. Plus att mitt nya jobb eller mina två nya jobb ger mig så många möjligheter och tid till att göra en massa andra saker. Hurra till det!
Sometimes you just have to focus on the good times...

It just ain't right...

Helg igen, eller a helgen är ju snart över men ändock det är söndag och den skall vi njuta av. Veckan har haft sina upp och ner, mer upp än ner. I fredags mötte jag upp med mina flickor från förr och vi hade en sjukt trevlig dag tillsammans efter det hade jag lite klasser och sedan bar det av till Palencia. Palencia var skoj det var kul att byta miljö lite och gå ut någon annanstans. Sedan hade jag ju andra motiv till det med men det gick pannkaka, så livet är tillbaka som vanligt.
-
YES Valladolid skall även vara med och organisera eller hålla slutfesten för en stor filmfestival som går av stapeln här i slutet av oktober. Den 29 okt närmare bestämt då kommer vi att ha en stor fest med skådespelare, filmskapare och våra elever. Detta kanske kan bli skoj. Jag skall eventuellt också vara med då festen för den svenska avdelningen har sin fest, boy oboy oboy! Alla vet ju att jag är like starstruck så detta hoppas vi på.
-
Jag hoppas även på att kunna gå och simma lite i veckan, det var ett tag sen sist och även fast solen försvunnit så kan man ju bada. Det skall ju vara bra för kropp och själ har jag hört :) I övrigt flyter livet på som det skall, har lovat mig själv både det ena och det andra och vi får väl se hur det blir med dessa saker men slutändan gott kan man hoppas.
-
Stora nyheten är också att jag förmodligen inte kommer att få betalt för min sista månad som jag jobbade på förskolan eftersom min förra chef Danie verkar vara lite galen. Jag fick ett långt, arg och väldigt sårande e-mail av henne häromdagen då hon mer eller mindra skyllde allt på mig. Det var minsann mitt fel att skolan skulle stänga och jag hade svikit alla familjer i Tudela och jag hade en hemsk personlighet och var lömskt och ohederlig. Visst det var tufft att höra dessa ord MEN jag är även så mer säker på att jag fattade rätt beslut. Det är inte jag som visat mina sanna färger det är hon!
I am stronger than that!

A complete 180

Puh...dagarna går och jobbet fungerar. Jag och Ryan har inte så mycket fritid då vi behöver spendera de flesta timmarna med att jobba för skolan. Schemaläggningar och annat tjafs men det går bra och jag tror att vi når framgångar. Var dag ringer det nya studenter som vill passas in i grupper :) Så ja...Peppe på den!
-
Har gjort en 180 och insett något mycket viktigt i mitt liv. Jag har spenderat timtals med att prata med Ryan och livets mysterier och gåtor alldeles för sena kvällar och berusade nätter men det har verkligen hjälpt mig att komma till insikt med mig själv. Jag är en stark person och jag skall inte behöva ifrågasätta det och om jag behöver göra det omkring människor, ja då kanske jag inte behöver dem i mitt liv och problemet är löst. Men som alltid lättare sagt än gjort men idag tar vi ett första steg mot detta välbefinnande, vi får se vart det leder.
Love shouldn't be this hard...

Hipp hipp HURRA...

Och där har Sofi startat sitt egna företag :) Igår var nämligen premiären för det nya företaget/skolan och det gick superduper :) Faktum är att jag denna morgon skall till kontoret, läs Ryan lägenhet, för att ha en företagsbrunch, haha! Det trodde jag nog inte ens om mig själv! Jag har även startat mina andra klasser samt mitt andra jobb, jag har tyvärr inte modet att slänga mig heeeelt handlöst in i detta projekt, jag kan tycka att en liten backup är på sin plats. Bara så man överlever vill säga men som sagt för nu så tror jag att det kommer att gå helt lysande. Mycket papper och mycker som skall organiseras men när vi ser ljuset i slutet av tunneln- ja då känns det bra!
-
Nervös är jag även som få eftersom jag till helgen kanske kommer att återse en kärt ansikte men jag skall försöka att inte tänka så mycket på det. Det får bli det det blir!
...in the mood for another sunrise??

Oh those Fridays...

Så nu är jag nervös! Imorgon startar vår nya skola och jag hoppas att allt kommer att gå tipptopp men vem vet kanske går åt helvete! Men sånt är sådant som man inte vet innan utan man måste lära sig efter eller iaf as you go! Jag startar även mitt nya jobb imorgon och det kommer också att bli skoj! Jag och Bea kommer så många gånger bättre överens än jag och min gamla chef så det ser jag fram emot. De enda orosmolnen på himlen är om jag kommer att få betalt eller inte för det jag jobbat med Danie. Hon kan vara lite galen ibland och kanske helt enkelt beslutar sig för att sticka till andra breddgrader utan att göra rätt för sig. Jag säger då det ända sedan jag tog beslutet att inte jobba med henne längre har jag var dag blivit bevisad att det minsann var det korrekta beslutet att ta. Gjort är gjort och kommer aldrig igen, man får stå sitt kast och alla dess synonymer.
-
Helgen har varit lugn. Jag och Ryan mötte upp Bea för kaffe runt 19 på fredagskvällen och jag kom väl hem runt 5-6 på morgonen efter att vi gjort stan. Jag säger då det, i Spanien får man alltid vänta sig det oväntade. Tanken var faktiskt bara en kaffe! Men skoj hade vi, jag och Ryan drack en 13 år gammal rökt whiskey som kosta €18 per glas och i spanska mått mätt-svindyr. Men eftersom vi är tjenis med ägaren till det stället så behövdes den inte betalas utan det var husets treat. Hahaha inte för inte som man skall göra ett namn för sig själv.
Ryan funderar över hur dagen och målandet skall sluta...

...sådär ja

Förra söndagens konsert med RyRy!
-
When I dive in my pool it is hard to be humble...

RSS 2.0