I wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!!

Så var man hemma i Motala igen...allt är som vanligt men ändå så annorlunda :)

Idag är det Julafton med allt som hör det till, glögg, vin, vodka, irish coffe...jaja och all mat också! Den skall väl också nämnas hehehe!

Till alla mina vänner vill jag önska en riktigt god jul! Seee ya in a bar near you...

There is no where like home...

Nu är jag hemma i Sveadala, landet där jag föddes och frodades, landet jag kallar hem. Sitter hemma hos Ida och leker livet, gillar det, älskar det!
-
Imorgon fortsätter jag, bitter över vissa delar och överlycklig över andra delar
-
I call and I call where were you last night

All good things come to an end

Så detta kan bli det sista inlägget jag gör innan jag reser. Känner mig grymt förbered på att åka hem. allt är packat, tror jag, pilljetter, pass och penska pengar pinnes! Bara lite småsaker att göra under dagen med det är ju så roliga saker så inte direkt att jag inte tycker att det är skojsigt eller att jag tycker det är jobbigt. Grymt sugen på jul och allt som hör det till och mat, svensk enkel-lagom-mat...nammnammmanam!!
-
"Tröttaste Sofi! Snart i en stad nära dig!"
-
...but still is farwell...

Let it snow, let it snow!

Japp för andra året i rad snöar det i Valladolid, Spanien. Hipp hipp hurra! Dags att använda sina vinterkläder, men tajmingen är lite dålig då det mesta ligger i väskan! Men det är väl bara att packa upp igen hehe! Så kan det gå när Tomten väljer att snöa på! 
-
And since I have no place to go...

And so this is Christmas and what have you done

Idag är det fart och fläkt ingen rast och ingen ro! Det känns som tiden inte kommer räcka till, det kommer inte räcka till allt jag vill göra, alla jag vill se, allt jag vill säga! Nej hujedamig säger jag bara, hur skall jag få det att räcka! Julen är en stressfull tid, jo tack men jag hade tänkt att det skulle bli chill...Gud så fel man kan ha!
-
I'll get by with a little help from my friends

It is just another manic Monday

Nu har julen/kylan kommit på riktigt till Spanien! Pauuueww wreeetiiieeeght! Men men som svensk kan man inte slås ner av det faktumet! Nej man skall hålla glad ton och bara låta sig erkänna att det är friskt ute, kallt nej nej- kallt är det i Sverige inte i detta Sangria-pimplande land. Idag har jag varit svensk så det förslår med lussebulle bak åt mina klasser, måste ju visa fina hederliga svenska vintertraditioner och vad gör inte det bättre än just lussebullar. Hade vart fint med ett luciatåg igår med men hey man kan inte få allt även om man vill hehe! Packar gör jag också för fullt och städer! Som sagt jag längtar faktiskt hem nu och allt som hör det till; SVENSK mat, mammas mat, bastu, vänner, Dundee och mycket mycket mer! 
Jag drömmer om en jul hemmmmmmmmmmmmmmma

Nobody is perfect but I'm so close it scares me

Helgen är slut och allt som hörde den till! Sovmorgon, städa, vänner, öl och tidig hemkomst! Klart att sista helgen skall firas ut med buller och bank. På tal om bank, det är så mitt huvud känns just nu...skallebank! Försöker få tummen ur att göra något men det enda som lockar är den sköna, sköna sängen! 
-
Lucia idag med 3dje advent som bonus. Yieeehaa! Mysfaktor på hög nivå då ljus både skapar stämning och värme! Kanske skulle ta och läsa en bok, frågan är bara vilken. Bäst att ta en som jag kan läsa ut innan jag åker hem, hmm kanske en klassiker eller om en legend! Packa måste jag också, snart snart flyger jag igen! Hem till Svearike land!
-
Navidad, navidad
Tu eres un cabron

Thank God it's Friday night!

Så var det fredag igen och allt som hör det till. Jag ligger mindre utmattad i sängen och försöker göra ansträngningar till saker och ting. Orka! Anledningen var en alltför lång utekväll med kollegor igår varvat med en alldeles för tidig morgon idag. Jag har nämligen varit och hälsat på Galileo idag...å mina studenter. Mina små studenter som börjar bli stora..sjukt vad de växer och kommer i målbrott och sådär! Förutom att de kalla mig fet så var det ett bra besök! Jag saknar verkligen skolmiljön och jobba med elever, ge mig det nu igen. I wants it!
-
Om en vecka åker jag hem...
-
Read between the lines

You are not alone...

...but I am! Idag är det 14 år sen min far lämnade jordelivet, 14 år sen! Känns som en mindre evighet sen, en evighet av saknad, frågor utan svar och längtan. Min far fanns i livet i 12 av mina livsår, nu har 14 till passerat utan honom, utan hans stämma, utan hans värme, utan hans lukt och utan honom. Jag minns dagen mer eller mindre som det var igår, vad jag gjorde, vad jag sa och hur jag reagerade. Jag skäms fortfarande lite för hur arg jag var på min lillebror och alla hans frågor, hur jag skrek åt honom att; pappa är död och kommer aldrig mera tillbaka, fatta det! Hur mina släktingar omkring mig grät och inte ville tro på de besked vi fått, hur min farmor nära kollapsar då läkaren berättar vad som hänt. Jag minns hur jag fick gå in och se min far, min hjälte, ligga orörlig i ett rum fyllt med ljus. Jag minns hur jag innerligt önskade att det fanns något jag kunde göra. Jag kanske kunde slå igång hans hjärta själv, känslor av övergivenhet blandades med sorg och mod. Jag visste att jag var tvungen att vara stark, för min skull, för farmors skull, för Toms skull och för mammas skull. De hade för mycket att ta itu med så jag var tvungen att vara stark. Det var något jag lovade mig själv och min far i detta ögonblick...
-
Hur många år det än går kommer jag alltid att minnas söndagen den 10 december 1995, dagen som börja på ett perfekt sätt och slutade i bitar. Bitar som jag fortfarande håller på att samla och försöker sätta ihop och tyda. Varför? 
-

"You Are Not Alone"

 

Another day has gone

I'm still all alone

How could this be

You're not here with me

You never said goodbye

Someone tell me why

Did you have to go

And leave my world so cold

 

Everyday I sit and ask myself

How did love slip away

Something whispers in my ear and says

That you are not alone

For I am here with you

Though you're far away

I am here to stay

 

But you are not alone

For I am here with you

Though we're far apart

You're always in my heart

But you are not alone

 

'Lone, 'lone

Why, 'lone


One down, one to go

Har tanten fått hjärnsläpp tänker ni nu? Var det inte den rubriken för någon dag sen...Lugn kära kamrater jag är fullt medveten om att det är samma rubrik men det är liksom meningen också. Jag har nämligen idag gjort mina andra spanska tenta och då andra resultatet dröjer på sig fick man direkt reda på denna om man hade klarat sig eller inte! Sofi fick beskedet att det hade hon, jag satte provet som en smäck, hade lite problem med en fråga! Jag kunde svaret men kunde inte riktigt formulera mig men det räckte till att klara kursen. Tack och bock på den! Så nu skall jag kurra ner mig i sängen, mysa och ta det lugnt. Det är jag värd, Hey jag har ju faktiskt pluggat nu i 3,5 dag, det tar på krafterna...hahaha
It's all about the money, all but the dumdumdumberdum

Celebrate good times...

Idag fyller ingen mindre än Malibu år! Hon blir den sista, om man inte räknar Frida, av det gamla gänget som tar steget närmare 30 :) Grattis gumman, hoppas att du har en sjujäkla dag med tårta och presenter i överflöd
Här är hon, Malibu :) 
Lite bättre kanske...med den omtalade yngre Frida vid sin sida!
-
Ja ha den äran att gratulera

One down, one to go

Idag har jag pluggat, pluggat, pluggat och pluggat. Jag hade prov idag så jag var liksom tvungen att ta itu med böcker och saker. Hur det gick får vi väl se...Antigen gick det eller så gick det inte! Så lätt är logiken! 
-
Efter onsdag skall jag även se till att ta tag i att börja pack, rensa och städa mitt rum. Blev lite inspirerad nu när mamma och Pirjo var här, inte alltid jag får såna ryck så lika bra att passa på! Synd bara att jag inte kan börja tidigare, eller ja kan och kan, kan kan man ju alltid men nu har jag ju prov som jag hellre fokuserar på. 
-
Life is a box of chocolate, you'll never know what you are gonna get

The pursuit of finding me

Jag är egentligen inte olycklig men jag är inte lycklig heller. 
Jag är trött men kan inte somna.
Jag skrattar högt men gråter i tystnad.
Jag ställer frågor men får inga svar.
Jag skriker men ingen hör mig.
Jag utstrålar lycka men ögonen utstrålar sorgsenhet.
Jag lever mitt liv men lever jag rätt?
-
I know something inside me broke that day and every day is an ongoing pursuit to find the pieces of what is left...

Somewhere in between heaven and hell

Då var jag ensam igen. Ensam i mitt rum och tillbaka i min säng! Kl 03.00 var det dags att stiga upp inatt för mamma och Pirjo skulle åka hem. Det var inte utan man kände sig lite ledsen när jag sa farväl till dem. Men hey nu är det ju bara två veckor kvar till jag själv kommer hem. Det känns skönt, jag har så mycket jag behöver gå igenom och bestämma mig för nu när jag kommer till lilla landet lagom. Hur har slutet av veckan varit då? Jotack väldigt bra :) Vi har gjort mycket, sett mycket och umgåtts mycket. Precis vad jag behövde! Jag har även fått hemskickat vissa saker, inte alls så mycket som jag borde men iaf en del och alla bäckar små...
-
Daniel har uppfört sig som en ofostrad apa de senaste dagarna och det har tyvärr lett till att jag känner att deras besök inte blev den glädjerus som det kunde. Jag menar det är ju inte varken mammas eller Pirjos fel utan Daniels men jag kan inte hjälpa att känna skuld med eftersom det är mig de bor hos och så. Men jag hoppas att de hade det bra och njöt av att vara här, jag njöt av att ha dem här! 
Idag är det böckerna som gäller för imorgon är det dags för prov och jag vet inte om jag känner mig redo eller inte men jag skall göra det så får jag se hur det går. Cris, min andra rumskamrat, har lovat att hjälpa mig lite så hoppas att hennes hjälp skall göra susen!
-
I'm having a day from hell...
 

You giving me such a rush

Dåså då tror jag att jag nästan är redo för pedanta släktingar! Vi får helt enkelt leva med tanken om att jag inte är lika hållsam som andra i min familj. Jag skäms inte, det är den jag är! Love it or hate it! Imorgon bär Cirkus Sofi av till Madrid. Första gången sen jag kom tillbaka i augusti, ska bli skoj. Jag har tänkt shoppa lite jullisar och bara mysa och sedan självklart hämta tanter på flygplatsen :)
-
Hade seminarium idag med Spanskan och det kändes faktiskt helt ok. Jag vet inte varför men det kändes som jag förstod allt de snackade om och jag förstod vissa grammatikdelar. Vem vet kanske till och med kan pricka in ett G! Nähäpp säger jag och gör mig redo för sängen, fick knappt någon sömn inatt då jag hade halsbränna och fullmånen lyste. Jag har alltid lite extra svårt att sova under dessa...kanske är jag en förklädd Werewolf, auuhhh! Något skumt är det med min kropo iaf varje gång månen bestämmer sig för att festa till det. Jag kanske kan joina "the Wolf-pack" och Jacob Black...mmm haha snudd på barnarov men men mina teorier om min existerande varulv-gen kommer nog fortsätta att vara just det; spekulationer och teorier. 
-
She's a shewolf in the closet/ Una Loba en el armario
 
Una Loba? Werewolf? Varulv? Eller bara Sofi?

RSS 2.0