What a girl wants!

Ibland är livet gott! Jag kom hem idag efter en lektion, kände mig hungrig, kolla i mina skåp för att upptäcka att jag inte har något vettigt i dem utan bara en massa skräp läs krydda etc. Går till mitt rum, sätter mig vid dator och slappnar av. Då hörs en lätt knackning på dörren följt av ett Sofi...? Oh shit tänker jag vad har jag glömt nu...har jag vattnat blommorna? Glömt diska efter mig i köket? Paniken kryper sig på och jag klämmer fram ett litet vänta ett ögonblick samtidigt som jag försöker fundera ut vad kille vid dörren vill. Möjliga undanflykter och ursäkter radas upp i huvudet för att förkastas som ren dumhet, ingen skulle väl gå på den. Sakta reser jag mig från min position och går långsamt långsamt mot dörren. Patrick har kurat upp sig mot väggen och jag kastar en blick mot honom i hopp om att han kan ge mig förtröstan. Men icke kaninen stirrar på mig med sina ögon då jag går mitt öde till mötes. Jag öppnar sakta dörren lite på glänt och säger Yes? Daniel tittar på mig med ett leende och jag skymtar en påse bakom hans rygg och det är då lyckan blir total:
- Do you want a cheeseburger from McDonald's frågar han mig artigt. 
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Sofi bryter ut i spontandans och hjular och gör piruetter över hela lägenheten. Lyckan vet inga gränser och det känns som om glädjen i kroppen är för livlig för att hålla inne. Lite blygsamt accepterar jag och sträcker ner handen i påsen för att fånga en av de burgarna som ligger där. Ibland är livet gott tänker jag tyst för mig själv innan jag snabbt klär av pappret från burgaren och tar första tuggan.
-
Livet har sina goda stunder

Sometimes you just can't do it

Jag pluggar för fullt och planerar kommande vecka med glädje. Lite panikångestattack kan jag känna kryper på inför de stundande proven. Grammatik har aldrig varit min grej, kan vara därför jag valt att inte läsa språk på Universitet innan, jag suger helt enkelt på att klara grammatiken. Men men jag skall inte förtrösta än, kanske skall vänta till efter provet med domedagsprofetsior. Hej hå plugga på! 
Om 19 dagar kommer jag hem! Tänka sig vad tiden bara flyger förbi, snart sommar igen ju :) Eller ja om nu sommar i Sverige vill infinna sig som den ska, inte alltid man har den turen. Men jag tror 2010 kan bli ett bra år. får se om man vågar sig ner till Varamon iår eller om det blir att njuta poolside...Det är ju faktiskt inte bara att det är så bekvämt och skönt med pool i gården att jag stannar hemma. Vill ju inte skrämma slag på stackars turister att valar har kommit in i kanalen och strandat på stranden. Haha! Nävars skämt åsido...typ!
-
What I shoul have learned in the study hall

You always think there's gonna be more time...

Zlatan. Zlatan, Zlatan! Inte utan att man är lite stolt över att vara svensk då El Clásico avgjordes idag. Matchens enda mål, fyra minuter på plan, världens bästa spelare samlade. Vad säger man Världsklass! Som sagt, nyss hemkommen efter några öl på puben till matchen. Wooff vilken stämning säger jag bara, trodde först det var en Real Madrid-bar men visade sig då målet kom att det var ganska hälften hälften. Kul var det iaf, vänner öl och Zlatan, helt okej att spendera sin söndag på det sättet.
-
Igår var jag även ute, trots att jag beyrade att jag skulle hem när de adra gick ut trilla jag in klockan 7 imorse. Min rumskamrat Cris var i full färd att gå till jobbet, jag? Jag var i full färd med att dejta sängen! Igår blev jag bjuden till en spansk kompis födelsedagsfest så det tackar man ju inte nej till. Jag vet inte om ni vet hur spanska födelsedagsfester går till men det är iaf mycket mat och mycket alkohol och födelsedagsbarnet står i sann anda för allting. Det var trevligt och jag fick prata spanska eftersom engelska inte var på tal på den festen. Blev även kompis med ett urgulligt gaypar vilket resulterade i besök på gayklubb. Vilket var annorlunda men trevligt! Dans var det som prioriterades högst på den klubben och dansa det kan jag. Fick lektioner i salsa, merenge och någon annan dans. Herrejävlar det är inte varje dag det händer! 
Efter denna lilla uppdatering så skall jag återgå till mina studier! Jag har ett prov nästa måndag och nästa onsdag alltså i vecka 50, och jag känner att det är dags att plugga plugga plugga till det. Med tanke på att min moster och mor kommer och "stör" mig kommande onsdag så tror jag inte jag kommer får så mycket gjort då. Men jag klagar inte, det finns omprov men det finns inga omliv!
Surprise everyone

Maybe surrounded by a million people I still feel all alone

Idag är inte stämningen på topp. Jag mår som en begagnad disktrasa och alla mina känslor har exploderat uppåt väggarna och jag försöker nu skrapa ihop dem till en liten hög igen. Pepp pepp nu är det helg!
-
And I feel just like I'm living someone else´s life

The next day my alarm goes off

Joder vad jag är trött! Jag tror jag har fått en vinterbug för jag känner mig hängig och det tycks inte hjälpa att sova ut eller lägga sig tidigt, om man nu kan kalla runt 2-tiden tidigt! Det är inte så att jag inte vill somna det bara är så att jag inte kan...Inte mitt fel, jag vill men kan inte. För övrigt har jag börjat klura på lite julklappisar som varje år blir större och större krav kring. Nej vad hände med att bara umgås med familjen, kolla KALLE, inte desperata-hemmafrun-Anna, Anka och kanske spela spel. Bara så du vet brosan så räknar jag med att vi har en helkväll med PS3 och film julafton! Jag gillar givetvis att skämma bort nära och kära och visa att jag bryr mig men jag känner att man kan göra det andra dagar än att tokshoppa inför julafton som skall vara en högtid till minnet av Jesu födelse. Men hey det var länge sen det handlade om det. Jag är inte bitter, jag bara funderar :) I övrigt saknar jag någon att prata med, det är tur att min mor och moster kommer snart, jag skall tjöta hål i huvudet på dem. Måste ju ta igen all tid jag är tyst här vill säga!
-
Dashing through the snow in a one horse open sleigh

Master, master

Då var det dagen då jag skulle ta tag i saker och ting och oj oj oj oj vad jag har slitit. Bara det att jag har att städa rummet kvar för det är ju så förbaskien tråkigt! Varför kan det inte bara komma en städfé och swoosch så är allt perfekt igen...men nej man måste ståda själv. Me inte likey! Förutom städdilemmat har jag tagit itu med en massa andra saker i och omkring mig. Kanske inte till den grad jag borde men ändock, nu när jag för tillfället inte har en skönlitterär bok att förlusta mig i. Jag var ju tvungen att läsa om New Moon efter att ha sett Luna Nueva, det fanns helt klart detaljer som jag missat eller glömt. Men vad säger dem en gång ingen gång! Iaf boken slukades på 2 dagar, kanske vittnar lite om hur involverad jag blir när jag väl börjar läsa. Nära 600 sidor på engelska och snipp snapp snutt så var New Moon slut. Jag längtar lite till jag kan få se den på engelska, dubbning gör det liksom inte för mig. Allra helst inte eftersom jag vet hur rösterna skall var: Bella por favor...lo siento! Nej tack!
-
Nu lektion, vi skall snacka om Thanksgiving och traditioner kring det. Så skoj så ska det bli! Amen ärligt, är intressant när jag själv får rusta upp mina kunskaper kring ämnen samt få mig spanska översättningar på ord! Parquesol here I come!
-
Two worlds collide



Someday my prince will come

Jag har en vision, en önskan om hur jag vill att mitt liv skall bli. Låt oss kalla det vad jag vill göra när jag blir stor! Jag räknar mig inte just nu till storstadiet, förutom i omkrets, utan snarare lite bättre begagnad, det finns hopp för mig. Och i all dessa matematiska termer och ändlöst dividerande har jag en tanke om vad jag vill göra, vem jag vill bli och vad jag ska representera. Frågan är bara, åt vilket håll skall jag ta mitt första steg? Dörr 1, Dörr 2 eller Dörr 3? 
Seminariet gick inte så bra som jag hoppats så imorgon är det Sofi som kalasar sig i böcker hela dagen. Lektioner skall planeras och grammatik skall knäckas. Fan om Obama kunde vända en nation med: Yes we can. Då kan banne jag få lite självdisciplin och plugga på fasta tider. 
-
If i lay here, if i just lay here...

This is the world we live in

Jag sitter och gungar fram och tillbaka, biter frenetiskt på naglarna och försöker att lugna mitt rusande hjärta. Varför denna uppståndelse? Jo jag ska ha seminarium i Spanskan och sånt gör man alltid lite extra nervös, lite hoppa- 
i-sängen-springa-upp-på-väggarna-nervös. Men det skall nog lösa sig, det värsta är alltid den ooooolllidliga väntan innan. Här finns inget Key där man kan möta en vän och strunta i dem tankarna för ett tag, nej snart är det videotest som gäller...Oh boy oh boy oh boy!
För övrigt har jag skrivit på för kampen, om vad som känns som en hopplös sak, för naturen och för att politiker skall lyssna på oss nu när de samlas i Köpenhamn om 12 dagar. Hopenhagen.org om nu någon skulle vara intresserad! 
Annars rullar livet på i stilla gång, om en vecka åker jag till Madrid för att hämta upp min kära mor och moster. Det skall bli nice, kul att folk kommer och hälsar på. Vi får väl se vad som står på schemat men jag gissar lite sight-seeing och shopping. Men icke att förglömma äta och dricka gott, mm det kommer bli kalas det känner jag på mig. Snart styr mina steg hem mot Sverige igen också...tiden går så fort när man har roligt. Men det skall bli underbart skoj att träffa alla mina nära och kära igen, om de har tid med mig vill säga :)
To late for second-guessing

 

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make the change

Jag har fått i uppgift att skriva en mindre uppsats om jordens situation i spanskan och det är lite skrämmande. Jag menar var vi gör med denna jord och hur vi behandlar den är helt uppåt väggarna. Konsumtion är ett måste och helst skall man ha garderober och hushåll fyllda med mer saker än vad vi någonsin kan eller behöver använda. Skulle hela, HELA, världen vara lika utvecklade som vi i I-länderna så skulle vi inte ha så mycket jord att prata om. Ändå kan man läsa artiklar i Aftonbladet om hur detta klimathot bara är en bluff och att vi inte alls behöver oroa oss. Klimathotet eller Climategate är bara ett påhitt för att skrämma upp oss och vi kan lugnt återgå till att konsumera och förbruka som aldrig förr.
-
Först där vill jag säga: Ursäkta men va? Att det fortfarande finns människor som på allvar tror att klimathotet är påhittat eller upptrissad gör att man blir mörkrädd. Det finns folk som på allvar tror att den konsumtion i den takt vi håller på med nu inte påverkar den miljö, den jord vi lever på. Jag är inte lastgammal men om jag tittar tillbaka på min ungdom kan jag hitta stora märkbara skillnader mot dagens ungdom. Att jag hade en e-mail för första gången då jag började universitetet eller skaffa MSN några år in kan vittna om hur "undervecklad" min ungdom var. Jag vet inte om man skall skratta eller gråta åt den ignorans som finns hos oss och hur lite vi anstränger oss för att förändra vår situation. Många källsorterar inte för det är jobbigt, en del pantar inte eftersom man aldrig kommer iväg, glas slängs med vanliga sopor för det är för långt till ett återvinningsstation och saker används bara en gång trots att det finns möjlighet till återanvändning. Jag vill klubba lathet som främsta orsak och att det är lättare att blunda för ett problem istället för att försöka göra något åt det. Vi vill inte tro att det är sant för det innebär att vi måste göra något åt det. 
-
Kan kan gå med på att det jag tror det finns en viss överdrift i det politiker säger, det ska låta lite värre än det faktiskt är, så kallad skrämmselteknik. Däremot tror jag inte att faktan är påhittat eller producerad för att skrämma folket. Att inte göra någonting nu kan bidra till att det är försent om ett par år och vi står med en jord som är omöjlig att läka. Är det inte lättare att bara försöka att ta tag i problemet nu och ge oss, våra barn och barnbarn en chans att växa i en liknande värld som vi själva vuxit upp i.
-
Jag vill absolut inte påstå att jag är Naturens förkämpe och jag gör allt enligt naturens regelbok men jag försöker att tänka efter, jag försöker att bättre mig men framförallt så tror jag på det hot vi utsätter vår jord för dagligen. Visst jag tror också att mättningar går upp eller ner under vissa år men jag kan heller inte blunda för det tryck och den extra belastning det moderna samhället för med sig. Jag vet inte hur det kommer bli under min livstid men inom en snar framtid kommer frisk luft och gröna skogar vara ett minne blott...
-
Heal the world, make it a better place for you and for me and entire human race

I was just sitting here thinking about you

Jag har funderat lite...vilket aldrig är ett bra tecken. Men jag har funderat på val, jobb, vänner och liv. För det första så söker jag ju jobb för tillfället både här och där och därborta med men de verkar svåra att hitta. Bland alla milslånga ansökningar jag skrivit och annonser jag har läst kan jag konstatera en sak. Lärarutbildningen i Sverige är ren dynga! Nu är det så att jag är ganska nöjd med de ämnena jag valt och jag valde dem vetandes att det kanske inte kommer florera med jobberbjudanden men iaf, mina ämnen är Historia och Religion. Utöver detta har jag varit en flitig student och studerat Dans, Drama, Filosofi, Sexualkunskap; Engelska, Idrottshistoria, Latin och nu Spanska. Trots detta kan jag inte få jobb!!?? Varpå mitt påhopp mot den svenska lärarutbildningen, jo det ska jag berätta. I vår utbildning får vi välja två ämnen, detta gäller även lågstadielärare men deras "ämnen" innehåller kanske alla samhällsämnen; så det räknas som ett ämne men är i praktiken fler, ett val som inte är möjligt för dem som vill ha lite äldre elever. Utöver dessa två ämnen kan vi välja att läsa en kortare fördjupning, endast ett halvår eller korta ner vår utbildning, samt beroende på vilket ämne man läsa måste fördjupningen räknas till ett av sina ämnen. Utöver detta har vi även ett introduktionsår då hälften av året består av pedagogik och andra delen av andra kurser högt uppsatta tjänstemän tycker vi skall ha men också ett avslutande halvår i pedagogik och uppsatsskrivande. Låter spännande så det förslår eller hur? Så efter att ha läst alla dessa, vad som känns som, tusentals annonser kan jag konstatera två saker. 
1, Det finns alldeles för få jobb med min kombination, eller de kombinationer jag kan konstruera. Det är allmänt dött på den fronten
2, Skolor förväntar sig att din behörighet skall sträcka sig i minst 3 ämnen, såsom Svenska/Engelska/Tyska eller Historia/Religion/Geografi/Samhällskunskap eller Matte/Fysik/Kemi
-
Min fråga är dock: hur tusan skall vi kunna utbilda oss till alla dessa ämnen och ha lärarbehörighet då vår utbildningen enbart tillåter oss två? Visst jag har fler men de är lästa utanför Lärarprogrammet så jag vet inte om det räknas som ett ämne jag kan undervisa i. Givetvis vill jag tycka det eftersom jag har lärarexamen och sedan läst annat, jag har alltså pedagogiska verktyg att föra in till ämnet. Men iaf mer än 85% av alla annonser jag har kollat och ansökt till har alltid krav på att man skall vara kunnig i mer än två ämnen. 
-
Jag vet att jag nu låter bitter men jag kan tycka att det inte skall vara så svårt att anpassa en lärarutbildning till arbetsmarknaden. Jag som började 2002 började på Nya Lärarutbildningen, den höll ett år sen kom Nynya den höll ett år...på den vägen är det. Statens män håller hela tiden på att ändrar och fixar med Lärarutbildningen så ingen vet egentligen vad som är rätt och fel. Och när det kommer till att söka jobb "Nämen du förstår såhär såg det ut det året jag börja, det är meningen att jag skall ha dessa kurser som jag förmodligen aldrig kommer att använda. Det var så det var sagt. Varför? Tja för att få en inblick i saker och ting" 
-
Gör om, gör rätt....igen och igen och igen 

For whom the bells tolls...

Wow vilken natt...å då menar jag inte party och skoj utan snarare att den var sömnlös och fylld av uppvaknanden, så idag är jag trött. Hade hur svårt helst att somna och när jag väl försökte tyckte jag att det luktade bränt i lägenheten, nojjig någon? Efter att jag lyckas att somna ringde Daniels telefon och väckte även mig, djupsömnen var långt borta om man vaknar av att en telefon ringer i rummet brevid. I alla fall han försvann och somna typ om men helt plötsligt ringer det på dörren. Alltså inte porten därnere utan ytterdörren. What? Vem vill något halv fem på morgonen liksom. Min naturliga reaktion var att strunta i det och låta någon av de andra ta hand om det, smat jag kände mig inte så trygg vid den tidpunkten att öppna. Men det ringde på ytterligare 4 ggr så jag kände att om jag skulle få sova behövde jag öppna. Det var Daniel vid dörren så det var lugnt men när jag gick så hade jag hjärtat lite i halsgropen. Men trots det var jag uppe skapligt imorse, hade saker jag behövde få gjort innan mina lektioner startar idag! Hoppas på mer sömn inatt, jag kommer väl att slockna runt tio ikväll hehe! Nu börjar första advent närma sig så jag tycker att det är helt okej att spela julmusik i läget...åh jul med snö- Längtar!!
-
Natten tänder ljus på himlen 

Give me a shot to remember

Så var det officiellt, jag är närmare 30! Lördagen som innefatta min födelsedag innebar att jag fick lägga till ett år till min ålder. Jag får inte längre åka som ungdom på buss och tåg, jag är inte i 25-årsåldern utan jag är närmare 30. Herregud! I och med min +1 år jag fick lägga till så fyllde jag vuxen. Iaf om man ska tro SJ och bussbolag, det är alltså inte 18, 20 eller 21 som är vuxen utan det är 26. Peehhheew säger jag och känner mig inte lika panikslagen inför alla beslut som skall tas. 
-
Tusen tack till alla underbara vänner som kom ihåg min dag och ringde och messa. Förlåt att jag inte svara på allt men det glömdes bort i all yra...Men jag blev glad i sinnet varje gång telefonen pep: Oh message from the dark side there is.
-
Så vad gjorde en pingla som jag på min dag. Det skall jag ta och berätta, jag hade fest. Istället för att folk köper en massa presenter och saker som jag inte behöver tyckte jag att alla kunde ta med sig en flaska sprit. Sen skulle vi blanda drinkar hela kvällen och vara lyckliga. Och lyckliga det var vi, som mest hade vi runt 10 flaskor, par tog nämligen en flaska per par, men det räckte nog. När jag städa dagen efter hade jag två flaskor med en liten slatt i varje kvar. Bra uträknat och bra drucket av oss. Partystämningen var till och med så bra att Farbror Polisen kom och ringde på vid ett tillfälle Jag hamna i arresten och blev släppt imorse...Troooooligt! De kom och sa till att det kanske var dags att sänka volymen och dra sig vidare till en pub eller liknande. Tja klockan var ca 01.30 så jag kan förstå deras synpunkt. Sagt och gjort vi drack lite till sen stack vi iväg till uteställena. Men allt i allt en mycket lyckad och trevlig födelsedag. 
   
Because we gotta...
Kolla vi drack vatten också
Emily och Ryan, Jessicas syster och hennes pojkvän
Maria och Maja och delar av drinkbordet
Segare än seg att ladda upp bilder, men det blev en kort liten inblick iaf :)
Kiss me goodbye I'm defying gravity

What a way to make a livin, barley getting by

Om jag skulle summera alla jobb jag sökt det senaste året skulle det lätt bli runt 20-30 stycken. En del riktigt seriösa, andra lite mer på chansning, vissa spontans och en liten del för skojs skull. Av dess jobb har jag lyckats få ett, kommit vidare i 6-7 stycken, inget svar från mer än hälften och negativt från resten. Känns som man börjar ge upp lite! Jag läste häromdagen att arbetsgivare tenderar att anställa snygg personal eftersom det tilltalar den grupp som möter dem på arbetsplatsen. Tydligen så skulle Sverige vara ganska ledande inom det området också, heja Sverige ytterligare en sak att vara extremt stolt över att toppa. Men det fick mig att fundera, kanske är det så att jag inte ser tillräckligt bra ut för att få ett jobb? Jag vet att jag inte är en skönhet eller så...men ett jobb borde jag väl kunna skrapa ihop. Men som statistiken ovan visar så haglar inte jobbet direkt. Samtidigt blir jag förbannad för det jobb jag siktar efter är inte som någon ultratunn, supersnygg supermodell att jobba som anisktet utåt för en känd mode-mongul. Nej mitt mål är att bli lärare att hjälpa elever att inse sitt värde i samhället och bidra till ökad kunskap om saker och ting. Men hur skall jag lära dem att utseende är oviktigt och att det är insidan som skall vara vacker och alla har sitt värde på jorden, om jag själv är för ful för att få ett jobb? Vart är vårt samhälle på väg? Idealen är sannerligen vridna åt helskotta...
-
Children waiting for the day they feel good 

And that's how Sofi C's it...

Patrick lever! Istället för att bli strypt kastades han i husarrest, ja det vill säga den bur han lever i. Så lilla Prick har haft husarrest sedan igårkväll och fick idag komma ut i rummet igen. Uppätna lurar är inget som går mig förbi ostraffat! Så nu fortsätter han sin bajstävling med mig...Det låter ju så himla fräsch eller hur?! För det mesta lyckas han faktiskt att hålla sitt bajsande till golv och sin egen bur men om han fick välja är min säng ett bättre val. Dock är det ett val som jag inte låter honom infria. Jag gillar nämligen inte bajs i min säng. Och nu vidare från bajsdiskussionen...
-
Alla svenskar måste jag tipsa om Glee som börjar ikväll, vilken serie...oh gosh! Lycka på recept, synd bara att det är på fyran så att den måste springa emellan en massa reklam. Men hey smällar man får ta. I övrigt har jag införskaffat nya hörlurar idag, inte lika bra som de Patrick kaka men de var billiga så om han hyssar igen är den ingen större förlust. Även träffat Aila och hennes mamma samt tog mig ett litet middagsrus. Man gör tydligen så i Spanien och om man går på konstutställning, min vän Maria var artisten, så hör det till att ha ett glas Chardonnay i handen, haha. Storstadsfasoner- en liten oslipad diamant som jag. Ja herregud!
I need to figure this shit out

Där fick du smaka bly, kaninjävel!

Jag skall fan i mig strypa Patrick! Kaninjävel har på mycket kort tid gått från älskad till hatad i detta hem. Han käkar på allt, lyssnar inte när man säger ifrån och har konstant diarée...Nämndes det att han också älskar att hoppa i min säng som sonika också då blir full av diarée. Skoj maskiner på högvarv. Patrick the fuckingstupidass Prick! Idag bet han även sönder mina älskade hörlurar som min mamma skickat till mig eftersom de är så bra. Varför skicka hon dem från början, jo för att han bet sönder dem första gången med. Jag som inte kan överleva utan mp3 eller mina lurar. Kul att gå och införskaffa nya såna igen, nämen tack Patrick såååå snällt av dig! Arghhhh förbannande djur! 
-
Åh det här blir trubbel tänker Bamse

Say what now?

Stupid T.I.S! Idag har jag haft sex missade samtal på min telefon, sex st från fyra olika nummer och ett hemligt och igår hade jag fyra från samma men fortfarande annorlunda mot dem idag. Så självklart vill jag kolla upp numren innan jag ringer tillbaka men som man kan göra hemma och det är så smidigt och så. Men inte här inte! Här får man bara veta vems numret är om man också vet namn och minst ett efternamn helst postadress och självklart län...Men för fasen vet jag allt det hade jag ju inte behövt fråga era dumma nötter!! Men nu är det som det är jag bor i landet som ligger lite efter och Daniel påstår att det skulle vara ett brott mot EU:s grundlag att ha såna uppgifter på nätet. Jag betvivlar det starkt eftersom lilla landet lagom skulle aldrig sticka upp ur stolen tillräckligt mycket för att bryta en lag. Vi ska minsann visa att vi kan leda och inte tolererar minsta brott mot mänsklighet. Så något brott mot någon grundlag tror jag inte finns på kartan! 
With a hei-hei-hoo and a hei-hei-hey, we will steal the show 

I tried to be someone else but nothing seemed to change

Jag är sämst! Dels brottas jag med frågor som jag bestämmer mig för i ena sekunden för att ändra mig i andra. Jag menar vad är det för fel på mig? För det andra så har jag verkligen ingen självdisciplin. Skulle det varje år delas ut ett pris till Årets Sämsta Självdisciplinska Människa så hade jag vunnit utan någon uns till motstånd. Jag menar varför skall det vara så svårt att komma upp när klockan ringer? Varför skall jag snooza till morgon blivit dag? Och varför gör jag detta när jag vet att jag har mycket att fixa med, mycket att ta itu med. Å det är ju inte bara så att det är idag utan andra dagar med så nu; Skärpning Sofi! Imorgon blir det att stiga upp utan snooze, som för övrigt är en riktigt dålig uppfinning, och ta tag i saker och ting. Eller ja iaf det jag inte hinner med idag! 
-
Idag är heller ingen vanlig dag för idag är det Bullens födelsedag, förlåt Elin men du kallade dig själv det, hehe. Nu är det inte så att Elin är tjock och det är därför vi kallar henne bullen utan hon ska bli mamma. Swooosch säger det och snart har alla mina kompisar barn. Men men iaf, jag är mycket glad för hennes skull med beben men idag är det hennes dag. Stort Grattis Elin- tack för alla skratt genom åren :) You know I do it with love
-
Värsta pillimarisk och full med bus, hehe! Supersött bild tycker jag, ber om ursäkt att den är lite äldre men har tyvärr ingen mer rykande färsk och hey det är ju tanken som räknas!
Yahoo this is your celebration
Celebrate good times, come on!

Why the sudden change of heart?

Om livet vore en dans på rosor, skulle ens problem vara mer obefintliga då? Eller kommer livet bekymmer oavsett om du glassar på Rivieran eller kämpar för att jobba ihop till brödfödan...Inte vet jag, jag vet dock att inget i livet tycks tas med ro! Allt skall vägas över och ställas mot varandra och i slutändan får man hoppas att man valt rätt väg. 
Hade lektion idag med en av mina privatklasser och den tjejen är bara för gullig. Hon visste om min födelsedag och hade därför köpt present åt mig. Sen kommer hennes mamma in och även hon har en liten present åt mig...För sött ju! 
Nu vet jag inte hur väl det syns men av tjejen som är min elev fick jag halsduken som är i underbart fina färger. Mamma slog till och gav mig nya soundtracket till New Moon eller Luna Nueva  som den heter här....Hur gulligt var inte det då? Blev ju nästan lite rörd, så jag lova att baka en kaka till nästa gång. Detta plus mina pengar för mödan...Kan det bli bättre?
Wake up call, caught you in the morning with another one in my bed

Isn't it ironic...

Jag vet inte vad jag gör för att förtjäna mina öden! Så fort något känns mer eller mindre bra ja då är det dags att det skall skita ner sig igen. Som skrivit har jag varit ganska glad och tillfreds nu, för första gången på väldigt väldigt länge. Men det är givetvis en känsla jag inte får behålla. Varför skall allt bara skita sig när saker och ting äntligen är på rätt kurs! God dammit I tell you! Så vad har hänt då? Jo det skall jag berätta...Min plånbok har sprungit iväg...igen! Inte för att jag varken hade pengar i plånboken eller på mitt bankkort men alla saker som var i där, kort etc. Känns bara så retligt! Min rumskamrat Cris berättade att det tydligen är vanligt på det stället så vad vet jag stulen, tappat...Borta är den iaf! Så nu blir det att ringa bank och allt igen, sååå skoj! FAN, säger jag bara!
And life has a funny way of helping you out when you think everything 's gone wrong and everything blows up in your face

You're a nice guy but that just won't do..she wants bad boys

Jaha lördagen rullar på i ett lugnt och stilla tempo. Jag har städat och grejjat och känner mig riktigt on-top of the world just nu :) Kanske kanske kan detta vara exakt det jag behövde, en spark, ett beslut och sedan känns världen lite ljusare. Klart att man alltid undrar hur, varför och om men det finns liksom inte så mycket att göra åt. Beslutet ligger inte hos mig nu...Bollen är spelad, slaget är slaget och målet känns diffust. Annars då? Jotack ska ut och svänga lurviga ikväll, skall testa på en lambada tror jag. På med grym musik och preppa upp min stämning, kanske till och med skall ta och öppna en flarra vino tinto- vilket inte är så illa som det låter eftersom de helt enkelt döper rödvin till vino tinto här. Vad jag inte vet om alkohol va? Frågan är ju bara vad man skall klä sig i idag? Hösten är ju här så sommarkläder är ju direkt stryket ur min outfit men hur mycket vinterkläder har jag egentligen. Tja inte speciellt mycket, utan mer sommar och sol saker...så är det när man bor i ett land där solen (nästan) alltid skiner. 
-
Life is pain that's why we need to squeeze the joy out of every minute

Is there life on Mars?

Min hy gillar inte klimatet här nere...iaf inte när det blir lite kallare. Solen visst fine då blir huden brun och fin utan dess like men när kylan kommer då jävlar. Det är som min hud och framförallt mitt ansikte går igenom en tonårsrevolt och bestämt sig för att mina hormoner fortfarande sprirrar på högsta nivå. Mitt ansikte ser ut som krater efter års och års av plågande från en aktiv vulkan. Det värsta är att jag inte vet hur jag ska råda bot på mitt lilla i-landsproblem. Jag har testat att inte pilla, jag har pillat, jag har kört med krämer, jag har skrubbat, ja jag har i stort sett provat allting minst en gång. Men istället för förbättring tycks resultatet nå nya lägsta nivåer. Jag ser ut som den där tjejen i alla High School-filmer som ska föreställa tönt och äcklig eftersom finnar täcker hennes hy. Hjälp! Jag vill inte ha mer finnar men jag kan inte hitta källan till mina problem. Jag misstänker att det är vattnet och skall från och med idag bara dricka köpt vatten, även om jag är emot hela den idéen men hemma har jag inte dessa problem, inte mer än de gånger man har Moster Flo på besök iaf. Men å andra sidan är vi bortskämda med Sveriges fräscha och renliga vatten. En lyx jag inte har i detta land, varken för att dricka eller tvätta mig i. Så även om jag tycker att köpa dricksvatten är slöseri med naturresurser så har jag inget val för jag vill inte se ut så här, det räcker med att dras med mitt vanliga ansikte...ska det behöva vara täckt med acne också?
-
I have a picture of you in my mind, never knew I could be so wrong

Old School Never Dies

Dagen har varit fruktansvärt produktiv till denna tidpunkt. Jag har vart på stan, jag har städat, jag har sökt jobb och jag har grejat. Asså är detta tidpunkten då jag blev vuxen? Undra det jag... Nej jag tror mer att det var en engångsföreteelse, inget att vänja sig vid vill säga! 
-
På en helt annan not så vill jag säga att jag hatar hatar hatar verkligen min säng här. När jag flyttar hem igen är det första som skall införskaffas är en rejäl säng med varma täcken. Varför detta hat mot min säng. För er som läst min blogg vet att jag satt sönder toaringen första dagen...FÖRSTA dagen jag bodde här. Nu är det också så att jag legat sönder min säng. Inte på sånt där kul rajtantajtan sätt utan bara vanlig nattsömns-ligga-sönder. Anledningen är att sängen har alltför korta och alltför få plankor under för att hålla upp stommen. Så om man gör en för hastig vändning så crasch boom bang ner i golvet. Dels tycker jag ju givetvis att detta är frustrerande och jobbigt men dels så oroar jag mig också för min lilla nin (Är det en hare? Nej det är en nin) Patrick. Är han under där när jag brakar igenom kommer han ju bli platt, han kanske inte dör men alla ben lär ju krossas till pulver i hans lilla kropp. Hej har du träffat min hamburgarkanin...Nej usch hemska tanke! 
-
 
Patrick- Fortfarande oplatt
-
En kajplats uti etern...

It's like one step forward and two steps back

Hösten är här. Nu är den här på riktigt! Idag var jag till och med tvungen att ta på mig en lite tjockare tröja...kallt! Men men ingen snö än i alla fall och man kan fortfarande sitta på en uteservering utan att frysa fast i stolen så det gillar vi. Jag har efter några dagars funderande kommit fram till vad jag vill, det kommer flashar av ångest om saker och ting men på det stora hela har jag tagit ett beslut. Och det beslutet känns fantastiskt, jag känner mig redan några stenar lättare...Får bara hoppas att det inte blir en sån där återvändsgrändsgrej! 
-
All my bags are packed I'm ready to go

Somewhere over the rainbow

Alla dessa jävla röda dagar de har i Spanien. Ingen kanske undgår att idag är ytterligare en sådan dag. Saker jag hade planerat att genomföra, poff går inte stängt. Aja det öppnar ju imorgon igen. Jag kan ju inte heller förneka att det känns ganska skönt att kurra ihop i sängen och bara tänka me myself and I idag. Jag menar hur mycket jag än vill kan jag inte göra saker...omöjligt!
Idag vill jag önska två sockersöta supergoa tjejer Grattis på deras födelsedag, den ena närmare 30 efter dagen och den andra närmare 25. Jag vet ju vilken ålder jag skulle föredra, hehe
Frida- Grattis 
Malin- Grattis
Dagens fundering: Är det för tidigt att börja lyssna på julmusik?
-
Happy Birthday to you...

Sometimes I'm broken and can't get it fixed

Back in the bloggosfär! Jag har varit upptagen ett par dagar med att vara guide åt två svenska flickor som kom hit i torsdags. Sjukt skoj! Det bästa av allt har varit att jag har fått snacka svenska igen, en vara som det inte blir så mycket med härnere. Som sagt jag har saknat Belsebub och Fröken under helgen och festligheterna i Gbg men de har ringt så jag tror jag fick snacka med halva festen iaf :) Så i torsdags kom Therése och hennes kompis Ulrika och sedan dess har vi shoppat, varit kulturella, festat, ätit gott, druckit gott, svängt håren, sett Michael-filmen och mycket mycket mer. Riktigt skoj! Tack tjejer för den här gången. Så nu tar jag igen mig efter ett par fartfyllda dagar...
-
Jag saknar mina vänner hemma i Sverige och det skall bli så underbart skönt att komma hem i jul. Träffa alla, mysa och umgås. Ta igen allt man missat, träffa nya små liv som berikar mina vänners vardag. 
-
There's a hole in my soul that's been killing me forever

RSS 2.0