Att vara svensk

Att vara svensk är något jag ser på med stolthet och skulle nog inte byta det mot något annat. Möjligtvis finne! Jag är ju trots allt halvt av det med...Norden regerar!
Att vara svensk (har jag läst) är att använda alla högtider som ursäkt för att bli skitfull/dyngrak- Sant eller inte?

Jag skulle säga att det är sant, många förknippar vårt land med fylla och förstörelse men jag skulle också vilja lägga till debatten att Spanien inte är ett dugg bättre. Deras 1 maj är kanske lite mer organiserat än vårt, med demonstrationer och tåg här och där...Det var länge sedan 1 maj verkligen betydde något i Sverige. Men de använder även denna dag, läs Valborg, som en ursäkt för att stå på ansiktet i gyttjan...alltså inte ett dugg bättre än oss svenskar! Skönt att veta att man inte är ensam i världen :)

Vad jag ska göra ikväll? Ta seden dit man kommer har jag hört....




Jag VANN!

Säg den olycka och bitterhet som håller i sig? Inte min iaf när jag vann en smärre mindre rond mot den elaka häxan i Spanien. Jag var på plats imorse för att ställa upp på allt hon bad mig om då jag vann. Krångligt att förklara i ord, det enda viktiga. Jag vann och jag fick åka på utflykt med mina elever (och andras). Gooooo Sofi!!

Helt underbar dag har jag haft i trakter som påminner en hel del om Sverige så lite hemlängtan kunde jag slänga in idag också. Jag har vandrat bland hästar och kor, gått på stigar där stora kungar har jagat och sen lämningar från tiden innan människan vandrade på jorden (eller hur var det...hmm). Solen har strålat, fåglar har kvittrat och jag, jag har mått bra! Dock har dagen resulterat i en bonnabränna men jag kan ta det...för den här gången!!

Lite gladare, lite lättare- Framtiden är ljus och imorgon ska jag fortsätta jobba på mina planer. Mouhahahaha. Enda sura idag var att jag inte hade med mig kameran för att fota detta äventyr. Men det får leva kvar i minnet istället- helt nöjd kan man väl inte vara...


We are the champions my friends, and we keep on fighting till the end...

Inte min dag

Jag har ju inte varit bitter på jävligt länge så det var väl dags igen...Kul att så mycket skit kommer på en och samma gång! Den tackar vi för!!

Blixtar och duner

Det är få, väldigt få människor här på jorden som förtjänar mitt hat. Men härnere i Valladolid har jag träffat ytterligare en att lägga till min lista...så nu är de 2? 3? Skit samma. Men den människa jag har träffat nu är den mest inkompetenta, värdelösa, icke-stödjande, skämt-till-människa person på länge. Alltså jag skämtar inte om detta...jag vet inte hur många gånger jag har fått förklara saker om och om igen utan resultat. Det värsta av allt! Denna människa är min mentor, min handledarem, min go-to-person här i Spanien! Slemproppar... Nej hon är verkligen ingen jag kommer att sakna det minsta lilla! Usch säger jag bara! 

Nu undrar ni säkert vad som upprör mig och det, det mina vänner ska jag berätta om jag kan strukturera det till att ta text. Denna kvinna lovar saker till höger och vänster, ska fixa det ena, ska fixa det andra- Vilket gör att man litar på att vissa saker förs framåt. Men sen när det väl kommer till kritan, då har det inte sagts ett dugg och medvetenheten om vad som ska göras är värre en den mest korkade Miss World deltagaren...Uttrycket frågetecken får en helt ny mening! ARGHHHH!! Så nu imorgon är det meningen att jag ska ansvara för de jävla filmerna, som jag till en början tyckte var ett kul projekt. Men jag har fått erbjudande att åka med på utflykt i landet istället med år 3 och 4- Vilka var halva av de som skulle se EN film! Så jag tog beslutet att inte visa den filmen denna vecka och flytta den till nästa vecka så jag kunde följa med. Alla glada och nöjda! problemet är bara att en annan film skall visas samtidigt och det skall en annan lärare ta hand om D.V.S INTE JAG...Men, å här kommer det roliga, tror ni att denna människa "visste" detta eller har ordnat en annan lärare (som hon har åtagit sig att göra) Åh svaret bakom låda 3 är: NEJ- skjut mig i benet någon. Så nu blir det förmodligen ingen upptäckarfärd för mig imorgon eftersom jag måste närvara på filmen denna vecka OCH nästa vecka. Hade det varit under ursprunglig plan skulle jag alltså hostat två filmer samtidigt, som att det skulle gå... Dumma jävla kossa!

Do you ever feel like breaking down....

Var är hinken?

Efter alla rapporter från dagstidningar så är jag glad att jag bara åkte till Mexico i min fantasi. Jag vill ju inte bli smittad med svininfluensan liksom. Den kanske redan fanns på festen...vem vet? Hur som haver! Festen var lyckad! Mitt bidrag blev en hemmagjord poncho på laken, under detta en maffiososkrud med pikadoler, slickat hår och musche. Jag var hetare en solen på natten i Sahara!! Men roligast av allt...uppenbarligen fick jag beundrare. Inte för att jag märkte något men var tydligen eftersnack...trevligt trevligt! Jag vet inte hur jag ska torka min scorepoäng när jag är utklädd...Är jag så hemsk normal? Heheh

Som sagt festen var superduper kul och jag dansa och drack och snackade spanska. Man är ju lite av ett proffs efter en eller två innanför hängslena!! Men det var kul iaf...tills jag skulle hem. Allt var lugnt tills jag skulle sätta mig i en bil och åka 7 km. Inte kul, inte kuuuul. Det enda jag kände när jag satt i bilen var: Snälla låt mig inte spy i bilen, häng ut snart framme. Det var de gudförgätna sidlinjerna som dansa värre en en rysk balett på crack...Shit vad det inte var bra för mig! Men jag kom hem iaf och när jag kom hem var självklart Daniel vaken...Whoppdidoddelido!! Jag försöker återfå kontrollen över öronen och hittar till köket: Mjölk ska ju vara bra har jag hört! Uppenbarligen gäller inte detta spansk mjölk för tre sekunder efter den åkt ner ville den upp igen...Så en snabb: I'm gonna puke...till Daniel och sen ett stafettlopp till toaletten- Åh där fick man se sin middag igen! Men jag tror att jag mådde mycket bättre i söndags än om jag inte hade tränat magmusklerna lite sent på lördagskvällen...

Jaja vad säger man: Arriba Arriba!!

- Quieres bailar?  
- BAILAMOS!!!

Dags att åka till Mexico...

Asså på fest...jag ska inte dit på riktigt. tyvärr!! Eller ja festen är ju alltså inte i Mexico utan temat på festen är Mexico!! Yieha..pang, pang, pang!! Jag älskar ju i vanliga fall maskerader och allt som hör det till men denna gång tycker jag att det är lite knepigt. För det första vet jag inte riktigt hur man gör en rolig mexikanare liksom...för det andra, OM jag visste var tusan hittar jag sakerna? Så lite kreativitet här hemma med sax har det fått bli. Jag tänkte att jag skulle hitta de där Tequila flaskorna Sierra som har en hatt- Sombrero :) Sen ska jag vara en flykting som är på g över gränsen men skitiga och trasiga kläder...Kan bli bra!! Festen ska bli kul iaf. Skönt att träffa lite nytt folk och dricka en eller två goda drinkar:)

Igår lämnade jag av Teija och Emmi på flygplatsen för de skulle hem. Tänk vilken chock vara här i närmare 30 grader och sen flyga hem till runt 10 grader- haha jag är inte avundsjuk på det faktumet! Det var sorgligt att ta farväl av dem även om det är ganska skönt att få tillbaka sitt rum och sin SÄNG! Men jag har haft underbart kul med dem!

Så nu blir det att "vila" i ca 3 veckor innan mamma kommer...Har varit mycket nu med först Becca, sen Teija och Emmi- men jag klagar inte! Det har varit underbart!!


Nej nej...Vi HAR koll!!


Jag är lite trött efter att ha dansat Flamenco med Youri vid Katedralen


Antigen har man såhär kul när man är ute....



eller så här man såååååååååååå här kul...

Det regnade ute, därför jag är tokblött i skallen. Inte för att det var en så smickrande bild ändå heheh...


So what I'm still a rockstar....

Nu drar jag till Madrid..för femtielfte gången!!

Imorgon ska jag och mitt entourage till Madrid! Mycket äventyr står på schemat även denna dag...att jag har gått dessa dagar är ingen underdrift!! Men skoj har det varit...skönt att ha folk man känner och bryr sig om i närheten...men som sagt imorgon åker vi till Madrid för att avnjuta sista dagen där. Kan tänkas att det kommer hinnas med lite shopping också :)

Annars är allt bra, solen har hittat hem...det vill säga till Valladolid! Sommar och soliga dagar...vi sjunga vart vi gå..hallå hallå :) Brännan bättras på och jag njuter för fulla makaroner...


Här är jag i turist i Salamanca...woho på den (Detta var när Becca var här)


Den trevliga byggnaden med en skitgroda som man skulle hitta...Behöver det tilläggas att jag INTE hitta grodan!!

Matbordet för Påskmiddagen i vårt vardagsrum...med Becca på slutet av bordet

Middag hos oss...Daniel längst till vänster, sedan två vänner till honom, min Maria och sedan en ny vän i Chris


Det glada paret på vår nyfunna terass

Senare på kvällen...Vin på bar en söndagkväll!! Totalsumma: 3 € - Mycket bra!!

Skoj med bilder- Jag har på tok för lite bilder på bloggen :)

Ja jag säger då det!! Madrid watch out here I come and I am armed...

Släkt på tapeten

Nu är min moster Teija och hennes lilla tjej Emmi här!! Full fart medvetslös :) Det där rimma ju inte...äsch skit samma! De kom igår efter mycket om och men. Först skulle Teija boka biljett på nätet men så var det lite krångel så jag sa ok jag kan möta er. Men...det var lite krångligare sagt än att göra. 

Eftersom jag inte kollat 1000% vilken terminal de skulle komma till åkte jag till fyran...Andan i halsen och redo för äventyr. Men de var inte riktigt där, jag kolla alla tavlor om det fannas flyg från Helsingfors..men nej! Sen slog det mig att de kanske inte kom eftersom de hade varit tvungna att byta i Frankfurt så jag kollar efter det flyget. Ganska snabbt kan jag konstatera att jag är på fel Terminal. Shieeeze..Så jag går till hjälpen och frågar var det kan tänkas ha landat ett flyg från Frankfurt men betoning på att jag tror att jag befinner mig på fel terminal! Ooooops!! Nej nej terminal 1 var det som gällde, så det var bara att kasta sig på Meteron igen och försöka komma till T1. Efter 20 minuter befann jag mig på T1 och vad tror ni har hänt då?? Flyget hade varit tidigt och de hade redan lämnat sin louge. Jahapp vad nu då? 
Hade jag numret till Teija? Nej
Hade hon numret till mig? Nej
Hade vi en mötesplats? Nej
Hade Sofi en släng av panik? Ja
Min första tanke var att ringa min mor som alltid får första tjing vid panik...Men hon ville inte svara eftersom hon själv flög hem från Finland. Jaha vad att göra nu då...Lösningen blev Pirjo som så snällt hjälpte mig med Teijas nummer! Så efter en timme röntande runt på Terminalerna så träffades vi äntligen :)

Problem två kom när vi skulle med bussen och vi missbedömde tiden lite och hade bara liite för mycket packning med oss.. Så sista metrarna fick bli staffetlopp och letande efter bussen. Busschaffören var glad att se och när vi stoppa bussen: Ja det var han!! Nej! Sen efter det underhöll jag och Emmi med finska lektioner, Emmi lärde mig vill säga. Eller iaf hon försökte att lära mig med blandade resultat!!

Nu tillbaka till flaskan...vinet ska tömmas...flaskan ska cirkulera mellan varandra...

Upprörd eller rörd?

Jag hade privat lektion idag med mina Pablos. Åh dessa änglar som bara sitter stilla och tysta och gör allt man säger åt dem! Jaha det är ju troligt!! Nej mina upp-på-väggarna-skrika-tills-röste-spricker Pablos är mer vad de är. Hursomhelst jag hade lektion med dessa idag och när jag kommer säger ena Pablo:
- Sofi you are now very...eh..li...thin...
Å jag tänkte haha kul skämt liksom..Så jag frågar honom om han mena smal med spanska ordet och han yes, yes. Jaha okej tack antar jag. Nu är ju inte jag direkt lik en Runwaymodel i vanliga fall men de senaste dagarna har jag känt mig som Mount Everest har förökat sig me K-2, mutationen kickat in och ut kom jag. Med andra ord inte i form...Så sarkasm var jag inte på humör för...iofs tvivlar jag på att denna kille ens vet vad sarkasm är..Anywho han fortsätter
- Yes, yes it's true..in the begining you were...(Tänk spanskt uttal) Och så bomben! Killen visar med armar och ben, gestikulerar för att bli så stor som möjligt och lägger på ljudeffekter, baboom, babomm för varje låtsas steg. Han tyckte att jag var så tjock i början av året men att jag nu blivit smal!! 
Som sagt jag vet inte om jag ska bli upprörd eller rörd...Snällt att han kommenterar min viktnedgång men mindre kul att han faktiskt likna mig vid ett fläskberg som försökte ta sig fram...Det är väl sant som de säger: Barn säger bara sanningen...även om sanningen smärtar ibland! Nu är det ju inte så heller att jag är helt blind för min vikt jag vet att jag väger mer än vad jag borde...ändock är det inte kul att få det berättat eller kommenterat. Om det skulle pratas om ska det vara på min initiativ...å det händer sällan, vill säga om jag inte har ett par innanför skallbenet.
 Nu ska jag gnagga på en morot och dricka vatten!! Inget onyttigt här inte!!


So shut up shut up shut up, don't wanna hear you....

Signed, sealed, delivered...

Jag har bestämt mig! Mina tankar har bestämt sig! Min kropp har bestämt sig! Nu ska bara min omgivning bestämma sig! 

Jag kan tycka att det känns lite jobbigt att lägga beslut i andras händer. Jag vill liksom skapa mitt egna öde. Men det är lite svår när man inte är världsdiktator!! Vad kan jag göra? jo jag kan vänta och se ta dagen som den kommer och göra det mesta...Hur som så känns det skönt att ta beslutet och faktiskt känna mig nöjd med det!!

Dagen har varit givande. Vaknade upp till spöregn idag, tänkte shit åh jag som går till skolan. Men det var uppehåll resten av dagen så jag kom till och från jobb i torr mundering. Nu hör jag återigen hur dropparna fallen. Någon har sagt till mig att April ska tydligen vara en regnig månad enligt tradition men jag vägrar liksom tro på det. Sol ska det vara...sol och paraplydrinkar...

Usch mitt rum ser ut som en stridszon för två arméer kläder. Jag tror typ jag måste börja putsa imorgon för att få det lagom rent till min kära moster kommer :) Min släkt på mammas sida, inklusive min mor, tenderar att ha en frenetisk städgen. Jag undrar vad som hände med den när det skulle passeras vidare till oss barn. Jag har den inte, min bror utveckla den när han flytta hemifrån, mina två kusiner Tommi och Louise vet jag saknar den, Tony- ja kanske...Mina andra tre Emmi, Timmo och Theo är för små för att kunna bedömas. Men följer de våra andra fotspår så kommer det att bli ett nej på dom också, haha. Det där med att städa är inte vår grej helt enkelt!!


Maybe it's not about going back, maybe it's about being right where you are...

Då var det slut

...för den här gången!! Idag åkte Becca hem efter ett par galna dagar, fullt med upptåg!! Vi har hunnit med att vara kulturella, festat alldeles för länge och sett "kaxarna"! Mycket mycket skoj!! 

Igår hade vi sightseeing av staden samt en riktigt stor middag här i vår lägenhet. Kulturer samlade i samma rum; Sverige, Finland, Polen, Grekland, Tyskland, Marocko, Italien, Kroatien och USA. Det roliga var att vi hade inte en enda som var spansk eller från Spanien...heheh kaka söker maka! Becca och mitt bidrag till festen var efterrätt, vi bestämde oss för Kladdkaka och Tigerkaka- en mycket given hit. Vi hade även förberett ägg och kavier- Inte en hit :) Jag undrar varför!! Med på bordet fanns även lasange, kött, sallad, typ veg.sallad, paella och hamburgare. Herreguuuud vad gott det var. 

Så nu väntar en ny vecka med en hel del nya beslut som skall tas och genomföras. Vad mycket lättare saker och ting skulle vara om vägen var spikrak och man gick från klarhet till klarhet. Nu funkar det ju inte så men jag ska inte klaga- jag är ganska nöjd med livet i allmänhet ändå! 


These voices, these voices I hear them and when they talk I follow, I follow I follow

Pengar på hög...Va?

Det där med att spara pengar tycker jag är överskattat. Allra helst när butikerna är fyllda med så mycket snyggt och det är sol och vår och allt i garderoben känns gammalt och fult. Jag gick inte så mycket överbord utan det var mest saker jag behövde...så lite klok var jag!

Jag har även gjort en deal med min mor så nu jävlar: Vänta tills du kommer så ska du få se...

Dagen har gått i förnyningstecken...Hela lägenheten har städats! Jag tyckte jag var duktig med mitt rum men mina sambos tyckte att idag var dagen för att städa ALLT. Vårstädning- hallelejuja!! Bra tajming kan man tycka eftersom jag dagen till ära får besök!! Så här glad har jag inte varit sen sen...Sen jag träffade Ida på Stansted flygplats! 

Här i Spanien firas påsk lite annorlunda mot Sverige. Till och börja med är allt stängt, ALLT- med undantag för barer och restauranger :), men även en massa massa parader... De som går paraden är typ utklädda till Ku Klax Klan- Vilket jag kan tycka är väldigt väldigt läskigt...Det är ju inte så att man står och tittar och inte drar tankarna till mycket värre saker än parader!! Konstigt det där...Men en upplevelse är det ju iaf!



Från mig önskas en Glad Påsk till er alla...massa godis och ägg!! Kah..ka..kaah..ka!!

Lätt förgånget...

Så var jag uttråkad igen...Det där med att vara ledig längre perioder är inte alltid för mig! Visst om man hade typ en triljon på kontot skulle man kunna hitta på saker men det funkar ju inte riktigt så. Istället ska man vara ansvarig och inte sväva ut alltför mycket...Ja vi får väl se hur det går med den saken... Jag undrar hur det ska gå när jaghar ett riktigt jobb och faktiskt har ledigt HELA sommaren...Kanske är annorlunda då, man kan ju hoppas. Idag har jag iaf tagit beslut, beslut som jag hoppas ska förändra mitt liv men vi får väl se hur det blir med den saken. Sikta mot himlen, eller vad är det man brukar säga!

Imorgon kommer iaf Becca hit och det ska bli kanonners kanon. Inget mer uttråkighet...fart och fläkt för hela slanten! Vi får väl se vad vi kan ta oss an för äventyr...men jag gissar en och annan kan det mycket väl bli!!


It's a strange way of saying that I know I'm supposed to love you







På schemat idag: Ingenting!

Å jag älskar't! Det finns inget bättre än att vara ledig då man verkligen förtjänar det :) Jag menar jag jobbar ju så hårt i min skola så en break är verkligen på plats. Presic som en riktig lärare har jag dock ett par saker som skall rättas under lovet och kommer därför att gräva in på det idag! Jag menar 5 dagar kan ju vara tillräckligt kanske för ledighet!! 

Igår hände något fantastiskt, något jag hade börjat ge upp hoppet på. Det kom pengar till mitt konto och jag var återigen rik som ett troll. Okej kanske inte rik men jag kan klara att betala hyra, som skall betalas denna månad för första gången sedan oktober. Jag har ju inte riktigt fått betalt för att jag har förlängt här så sedan januaris utbetalning har jag varit utan pengar. Lite halvtufft emellanåt. Men som tur är har man sina extra klasser och dylikt. Ingen nöd på mig inte :) London-resa grävde ju dock ett litet hål samt min resa till Sverige. Men nu så nu är det löst och alla är glada och nöjda!! Iaf jag

Hopp hopp...full fart nu...Jag ska till landet igen och hälsa på min kamrat. Det damp ner ett sms som jag inte tackar nej till...


Såhär såg det ut sist vi var där...Sommartider hey hey


It just a matter of time till we're all found out, take your tears put them on ice

Den där krypande känslan...

Det har väl inte undgått någon att det är finanskris i hela världen och som grädde på det håller vi på att förstöra den värld vi lever i. Det jag funderar över nu är: kommer jag leva till jag blir gammal och hur ser min framtid ut? Jag menar som färdigutbildad skulle det vara skönt att kunna ha en trygghet i form av ett jobb att luta sig tillbaka på men som det ser ut nu så är det som Earth Hour....mörkt! Inte många nyanställer då det skall sparar på resurser hit och dit. Jag har fått erbjudande om att stanna här ytterligare ett år. Ett erbjudande som var dag blir mer och mer lockande..Jag menar jag måste ju överleva på något sätt! Dags att sätta fart och massproducera CV och personliga brev och kasta iväg till allt som hintar om ett jobb. Usch ja...det där med att bli vuxen är inte riktigt min kopp av...

Här kommer iaf lite pix från min underbara resa till London...det var tider då alla mina problem verkade så långt borta...så orelevanta...


Här sitter jag på en betydligt varmare plats än London, då jag är på flygplatsen i Valladolid. Oh ja mitt hår är färgat nu så inte fullt så blond längre :)


Efter att Idas flyg var försenat ca 6 timmar lyckades vi ta oss till London och vårt hostal. Här är vi ute på äventyr dagen efter och Ida poserar glatt framför The Globe- icke att förväxlas med Globen. Detta är alltså där Shakespeare uppförde sina pjäser...


Fortfarande glad :) Med sevärdigheter i bakgrunden


Skugga= Att det fanns sol :)


Förväntasfulla inför Metallica


No words needed


Mr James i öppen skjorta, hehe


Seeek and Destroy....


Redo för nya äventyr i staden


Klassiska dubbeldäckare...


Heheh Tv-serien som rockar

Det var ett axplock av vad som hände i London!! Mycket skoj, upplevelser och skratt blev det!!


Cos everyone deserves the flames, we only do it for the scars and stories...not the fame

Looooooong time no seen

Skärpning Sofi Karlsson! Såhär kan man ju inte behandla Sveriges mest framgångsrika blogg....troooligt!! Heheh. Ujuj vad det händer saker härnere ska ni veta och däruppe också. För tillfället njuter jag av en lagom bakfylla som anskaffades igår då jag var ute med lärarkollegorna. Fick till och med en spansk pojkvän på köpet...Ja det hela kunde varit roligare om "pojkvännen" inte var en kollega och närmare 50! Men jag menar Hey...hehe. Jag kanske ska klargöra att jag alltså inte har en fling med min kollega men han presenterade mig som sin "better half" till alla...Deja vu någon? 

Sedan har jag ju varit i London och sett the one and only totally awesome METALLICA!! Hipp hipp hurra för den. INte nog med att jag fick se mitt älskade band ytterligare en gång, jag fick även se London för första gången. Men detta hade kunnat vara en ganska lam upplevelse om det inte var så att jag delade den med någon...nämligen världens bästa Ida!! Det var så skoj att träffas och umgås och inse att allt är precis som det ska vara...Inte trassel inget krussel. London var för övrigt en mycket sevärd stad och jag vill definitivt återvända dit innan jag blir för gammal. 

Åh Metallica sen då- vad säger man: Top Notch!! Jag tror att mellan mig och Ida så togs det runt 200-300 kort på dem. Något av dem borde ju bli bra hehe!!

Mars var en bra månad. Fall out Boy, Metallica, Ida, London....Nu väntar April och allt vad det fr med sig...Om mindre än en vecka kommer Becca hit och då blir det ut på nya äventyr- Tjofadderittan lambo!!

Jag kommer att slänga upp en eller två bilder här senare...efter jag städat mitt rum och lokaliserat sladden till kameran som har sprungit och gömt sig. Jag har sagt fritt fram men det jäkeln ger sig inte- på med hårdhandskarna och börja gräv säger jag bara...


...Justice is lost, justice is rapped, justice is gone, pulling your strings justice is done
Seeking no truth, winning is all...

RSS 2.0