So much sadness...

Saker och förändringar i min omgivning får mig ofta till att driva in i en bubbla av tankar och reflexioner av mitt liv. Är jag lycklig? Vad skulle jag gjort annorlunda om jag vart ung idag? 
-
Tears are in your eyes...

It breaks my heart but what can I do?

Ja så var det en ny dag, en dag jag förväntat mig att stiga upp i ottan och sätta igång med saker och ting. Reultat; ?. Nej jag steg inte upp i ottan, nej jag tog inte tag i saker och ting. Jag tog sovmorgon! I och för sig kan jag tycka att man ibland förtjänar sovmorgon men idag vet i tusan om jag tycker att jag var värd det :) Gjort är gjort iaf. Nu väntar en hektisk dag med en massa på schemat, bokläsning, jobb och annat skoj. 
-
All I want is some peace of mind...

Turns out I wasn't strong

Idag har förändringens vind dragit in över Valladolid. Jag har varit uppe sen kl 08.03 imorse och jag har fått en jäkla massa gjort. Jag vet jag vet...det finns folk med riktiga jobb som redan har börjat sin dag då. Men fråga dig själv, ärligt nu, om du inte hade något du behövde göra innan kl 16.00 varje dag, skulle du då vara motiverad att gå upp i gryningen? Hur många händer på ja?...njaee jag tänkte väl det! Men iaf idag var jag uppe och jag tror, jag tror men lovar inte, att jag kommer att göra om bedriften i morgon haha! Vilken kvinna jag är! (puss på kinden, puss på kinden) Well tror man inte på sig själv vem ska då tro på en?
-
Jag har även kommit till insikt med saker och ting som tidigare tyngde mig. Jag hoppas att de inte kommer göra det längre. Men efter som jag är en mosad chokladkaka i botten av en väska så kan jag aldrig vara säker. Det finns så mycket om och kanske samtidigt som jag måste ta tillvara på nu och det jag har. En av mina elever sa något klok idag; But you know, tomorrow is tomorrow I will worry about that day then. Now I'm busy with today. Så sant så sant...ska jag börja leva så nu...
-
I'm weak right now...I need proof before I dare to open this heart

I thought I was rich, turns out I'm not

En sak som jag verkligen verkligen saknar med Sverige! Det är att nörda ner sig i en bok, beställa böcker, go bananas och ställa den fint i bokhyllan då den är klar. Åh mina bokhyllor som jag saknar er! Men allt i sinom tid. 
-
Min helg har varit lugn efter en brakfest på fredagen som resulterade i grav skallebank på lördagen och ångest och allt som hör till. Men skoj det hade jag! Jag har insett att jag inte kan festa och hålla igång som jag kunde för ett par år sen. Kan det vara åldern som kickar in eller är det att spriten blir farligare? Jag tror på det senare...hehe jag menar det kan ju inte vara mitt fel?!
-
Så i stort en ganska händelselös helg med få skandaler, eller ja som vi tar upp i bloggen iaf. Pluggat och glott en den på TV har det även blivit! Skönt att bara ta det lite chill ibland också! Det kommer ju alltid en nästa helg...
-
I gonna tell it to your face, I rest my case

Shake that ass for me

Min kropp värker, jag är verkligen inte gjord för att motionera...eller nja det är jag nog men jag har inte gjort det på så pass länge att överansträngning hela tiden är ett faktum. Well igår var jag och dansade salsa och tjofräsan igen, mycket roligare denna gång trots att jag var sjukt opepp när jag kom dit. Lång dag, mycket i skallen ni vet! MEN efter första tonen så lossnade allting och jag for i en värld av rumpskak och sensuella lekar...det är liksom svårt att hålla en massa tankar i huvudet samtidigt som man skall dansa. Eller ja jag uppslukas helt av dansen iaf men det är ju jag det! Och idag ska jag göra om allting igen hehe, hela klassen ska ut och dansa på en klubb. Shit sist jag var där dansa jag med allt och alla, ja lite salong var jag :) Får väl se om jag har cojones för det denna gång! 
I walk a lonely road, the only one I ever known

Brush my teeth with a bottle of Jack...

Snipp snapp snut så var denna Carneval slut! Boy vad skoj jag har haft...ganska skönt att inte jobba förrän kvällstid ibland. För mig innebar det att igår (idag?) ramla jag hem runt 6.00 på morgonen, hehe! Jag vet ett par av mina vänner som går upp eller har arbetat ett par timmar vid den tiden :) Ja man kanske inte skall klaga alltför mycket på sitt liv. Men ja drömmar om annat finns ju alltid! Jag ska försöka att pumpa upp några bilder inom en snar framtid från iaf gårdagen då jag hade min kamera med mig. Men ja jisses vilket drag det var! Asså folk är som galna här med sin Carneval och alla sina kostymer. Need less to say; I was pleased! Som fisken i vanten eller handen i vattnet, ja liknelserna kan göras många! Nu skall jag borsta till mig och gå och jobba snart! Kanske slänga i mig en bit mat innan, magen skriker mat! Tjillevippen!
-
Life could be hard or easy! It is really all up to you...

Well let me tell you about that...

Som de flesta kanske är bekanta med arbetar jag ju för närvarande som Engelsklärare här borta i Spanien. Men låt mig berätta för er att det är absolut inte bland det lättaste jag gjort! Asså jag har både smarta och mindre smarta barn, mindre smarta barn kräver mer spanska=inte alltid så lätt, smarta barn kräver mer grammatik= inte alltid så lätt! Jag menar jag är ju en komplett idiot då det kommer till grammatik och förklara vad det heter och varför det skall vara på ett visst sätt istället för ett annat och namn, åhh alla dessa namn på alla former för grammatik. Jag börjar bli den läraren jag själv hatar; som på varje fråga svarar
- För att det bara är så...   eller
- Det är något du måste lära dig att känna igen
O herregud säger jag bara, inte nog med att det pluggas spanska på udden jag tror bestämt att jag måste ta upp min grammatik i engelska med. Men som tur är har jag varit lite smartfis och smugglat med mig grammatikböcker i engelska. Hurra för mig, ibland är jag bra!
-
Can you handle me the way I are (cuz we teaching our kids bad grammar)

There's a man sitting next to me making love to his tonic and gin

En helt vanlig söndag i mitt så kallade hushåll. Vakna lagom sent stiga upp och ta tag i all skit som har samlat sig i hög under veckan. Jag fattar inte att det händer vecka efter vecka...vad är mitt problem liksom, ska're vara så svårt att hålla ordning! I helgen har jag saknat mina vänner i Sverige, allra helst en tapper liten trupp som hängde på ett välkänt ställe på Universitetet, jag menar jag var ju med och la grundstenarna så jag ville också vara där! Förra året hade jag lyxen att kunna sticka hem under denna tidsperiod iår ser det mörkt ut men hey det kommer fler tillfällen. Det kanske är bra att sakna ibland, man vet iaf att det är äkta! Men sedan finns ju frågan om hur ömsesidigt det är?! En sån fråga man ställer men helst inte vill ha svar på hehe svaren kanske skrämmer mig liksom! 
-
Något skoj att berätta är att jag har börjat en kurs i Salsa, Merengue och Bachata (?). Hur kul som helst men jisses vad svettigt! Två och en halv timme höll vi på första lektionen och det kändes i alla mina muskler dagen efter haha kors vad jag är otränad. Men kul var det, 2 1/2 h bara flög förbi och snart var det dags att gå hem. Mmm det blir något att se fram emot varje torsdag! Jag hade lite problem i början eftersom det inte riktigt är de stegen jag är van vid, läs bugg, helt annan rytm och andra delar av kroppen som det skall jobbas med. Men hey man kan ju inte vara ett proffs efter bara en liten gång! 
-
I'm sure I could be a moviestar if I could get out of this place

Same old story all over again

Same same but different! 
Så har veckan rullat igång igen och det innebär klasser, plugg och annat skoj! Denna vecka även med uppdrag! I slutet/början av nästa vecka är det nämligen Carneval! Jaja inte sån Carneval som ni tänker på med fjädrar och minikinis och en massa samba, nej ingen sån Carneval men ändock en stor sjudundrande fest! Varför har då jag uppdrag i denna smet. Jo det skall jag berätta Carneval är en högtid då spanjorer leker amerikanarnas Halloween, det vill säga kostymer, kostymer, kostymer. För er som har ett hum om hur jag föredrar mina fester kan vi snabbt dra slutsatsen; JAG ÄLSKAR KOSTYMER! Å nu kommer det alltså en hel högtid med detta! Frågan är ju bara vad man skall vara? Det finns precis som under Halloween de typiska kostymerna men för tjejer mer slutty för att citera en kär karaktär från en serie vi alla älskar! Men jag vill liksom inte vara slutty, jag vill ha skoj! Jag funderar på tre saker/karaktärer;
- Ace Ventura- klockren person inte så mycket att klä ut sig till och jag kan hoppa upp och sätta mig på att hans citat inte är lika roliga på spanska!
- Pyjamasparty- det vill säga ingen speciell karaktär men Hey kom igen, hur ofta är det okej att gå ut i sin pyjamas och faktiskt vara "normal", sjukt skönt!
- The riddler- Från Batman-filmerna. Helt klädd i grönt med rött hår och bara allmänt kokobello! Det vore ju klockrent. Ska tilläggas att min vän Maja skall vara Jokern så vi kan bilda radarpar i Batmanskurkar!
-
Uj uj uj...livet är tufft då detta är de svåraste valen man står inför just nu, snacka om I-landsproblem!
-
What do you get if you cross a lion with a cow?

Here we stand once again

Så var det söndag igen och alla barnen låg hemma med bakfylla och ångest, alla utom Sofi. Sofi hade nämligen varit hemma hela helgen och inte druckit en droppe alkohol.
- Holy cow vad skönt det är att vakna en söndag utan att undra vart sista timmarna av gårdagen tog vägen, sa Sofi högt för sig själv. Nu var detta ingen vanlig söndag heller eftersom Sofi var tvungen att läsa en bok och skriva en rapport på, den uppgiften skulle vara löst innan måndagen.
- Boy detta är verkligen ingen lätt uppgift vi har fått, tänkte Sofi samtidigt som hon slog febrilt i lexikonet efter det senaste ordet. Hon hade hållt på med detta i ett par timmar nu och ju närmare slutet av boken hon kom desto mer oroade hon sig för rapporten. Sofi lovade även dyrt och heligt, som hon alltid gör då det gäller uppgifter till skolan, att nästa gång då skulle hon banne mig börja i tid!
- Järnspikar! Sofi suckar högt; 
- Varför kan man inte bara vara supersmart och förstå allting och bara få ner det på papper så är det gjort sen. I rummet hoppar Patrick runt och gör en massa ljud.
- Tänk vad enkelt det vore om livet bara var som när man var barn, hoppa runt och leka inget bekymmer i hela världen. Sofi drömmer sig en stund tillbaka till ett liv utan ansvar då lek och skoj var det enda man gjorde om dagarna. Fast, tänker Sofi, när jag var liten ville jag ju bli stor och nu när jag är stor vill jag bli mindre. Kan det vara så att man aldrig blir nöjd. Sofi inser snart att hon driver längre och längre bort från den bok hon skall skriva en rapport på och med en tjong fokuserar hon tankarna tillbaka till boken igen.
- Colombia, homosexualitet och död...spännande saker detta här! Sofi öppnar ett dokument för att börja skriva ner alla de tankar som virvlar runt i huvudet på henne. I bakhuvudet kvider en liten röst; "Kommer du att hinna i tid? Är det verkligen korrekt? Stavs det ordet sådär? Har du verkligen svarat på frågorna? Kommer du att hinna i tid?"... Hur denna saga slutar? Det vet varken jag eller du...
-
Detta är en saga utan lyckligt slut

Where the sun still shines

Jag är så uttråkad! Jag är som bekant hemma och är sjuk och det är så tusan tråkigt...Jag har ingen ork att plugga då hjärnan känns som potatismos och jag har inte heller någon lust att bara slappa. Jag vill sysselsätta mig med något men med vad? 
Städa? Gjort!
Läsa bok? Gjort!
Kolla ikapp alla mina serier? Gjort!
Surfa på nätet för viktig och oviktig information? Gjort!
Ta en kortare promenad för att lufta mig lite? Gjort!
Seriöst, att vara sjuk är inte skoj någonstans! Om jag nu kunde se till att bli frisk till måndagen så kan jag ta tag i alla delar av mitt liv då!
-
I won't let body win over my mind

Today is the last day of your old life

Jag är en "Typ A Tröstätare", så fort något går lite tungt så vänder jag mig till mat. Kanske inte konstigt att jag ser ut som en mindre flodhäst heller! Hur bryter man ett sådant mönster? Hur djupt måste man gå för att vända kalossen och få arslet ur och motionera? Planer har jag alltid och de är stora och granna men byts ganska snabbt till missöden och mer mat...Well det är väl aldrig för sent att bryta ett mönster, om man inte gör det kanske man inte har så mycket liv att tala om! Nej nu ska jag banne mig ställa ner min skål med flingor och mjölk och ta mig en promenad...tror jag!
-
How do you know when it is to late?

Sometimes it feels like the world's on my shoulders

Jag är sjuk! Det är så synd om mig just nu...jag är förkyld och vill inte vara det. Näsan rinner och jag hostar-hjälp sökes. Förutom att gnälla på små problem som en lättare förkyldning så mår jag tipptopp! Känns som jag har mer eller mindre struktur på mitt liv just nu! Klart att det är många pusselbitar som fortfarande skall falla på plats och passas ihop men hey det kunde vart värre!
-
Vad jag har glömt att nämna är att jag sedan ett tag sen tillbaka skall till Tyskland i början i juni. Japp det blev bestämt för inte alltför längesen och varför jag skall dit är väl enkelt: närvara på Europas största hårdrocksfestival ROCK AM RING- Hurra hurra hurra! Nästan hela gamla grymma gänget skall med och jag är super exalterad, endast Pontus som kommer fattas medan Adde, jag och Grefen kommer att svinga lurviga, buteljer och andra kroppsdelar nere i Tyskland. Kan det bli bättre? Knappast :) I år är det 25 år sen festivalen grundades så vi hoppas på att de kommer att gå "all-in" på artister. Grymt!!
InFlames Rock am Ring 2008
Rock am Ring let me hear you scream...

Cuz we are living in a material world

Då kan även jag skriva mig till de enorma massor som har sett och förälskat sig i filmen Avatar. Jag besökte igår denna bedårande film på en biograf i Valladolid. Det värsta när man går på bio här är ju dock den satans dubbningen, jag tror aldrig jag kommen komma till freds med det eller acceptera det. Jag tycker att en film gör sig bäst på sitt orginalspråk och text. Ni var det ju så att jag blev förvirrad emellanåt då Na'visarna tala på sitt språk och jag tänkte är jag helt dum i huvudet och plötsligt tappat all min spanska?! Men kors i taket och gudskelov så var det deras språk och det var ingen som fatta :) Jag var på bion själv och det var ganska mysigt, total fokus på filmen och allt vad som sades. Kan också tilläga att jag hade möjligheten att se filmen i 3D vilket var en mycket häftig upplevelse men minst sagt uttröttande! Eftersom de lever efter en annan klocka här i Spanien så började inte filmen förrän 22.45 så runt halv två på natten var jag ute och promenerade nyss utkommen från en varm biograf. Men summa summarum: Bra och vacker film! 
-
Idag är det plugg, plugg, plugg som står på schemat! Det skall bli å så skoj! Vem vill inte plugga liksom :) 
-
Sometimes it is not about what you want, it is about what you get

Dedication takes a lifetime but dreams only last for a night

Våren är här! Vi har nu runt 10 grader varje dag och solen förgyller nästan varje dag med sin tillvaro. O ja jag vet att ni fortfarande har snökaos uppe i norr men för att vara ärlig är jag lite avis. Jag menar visst kaos är väl inget jag önskar men ändock kyla och snö. Tänk er vad skön sommaren och våren kommer vara efter en riktig vargavinter! Kläder efter väder som det så vackert heter...
-
Själv så tycker jag att våren här är underbar! Med våren kommer så mycket mer glädje, livslust eller bara lite värme. Vad befattar mig så tror jag att jag har en liten crush här vilket är lite spännande. Jag vet inte sist jag hade den känslan sist, tror det var år sen...kan låta tragiskt hehe men så är det ibland. Men nu har jag en liten crush, en person jag ser fram emot att träffa och det pirrar lite extra då vi ses. Nu återstår bara att se om det är ömsesidigt, det är ju så ofta små förälskelser slutar :)
-
Jag har för övrigt klippt mig igen och har nu en lite punkig frilla som höjer många ögonbryn här i Spanien. Det är ju nämligen så att flickor inte ska ha kort hår här! Men vad bryr jag mig om det...
Kanske inte syns så bra men sidorna är iaf rakade med en längre kaluffs på toppen!
Find me and follow me through corridors, refactories and flies you must follow

What have you done today...to make you feel right

Söndag, härliga söndag. Enda dagen sedan förra söndagen som jag har fått sova ut och inte tänka på något speciellt. Idag var bara en soft och härlig dag och jag gillar att jag fick lite mig-tid. Jag tog till och med en time-out från studier då jag anser att det behövde jag. Men imorgon är det dags att slå sig i böckerna igen och börja ladda för allt vad veckan innebär!
-
Var ute med Maja igår på en lite uppdrag! Livet är tufft när ens största problem för kvällen är att försöka hitta en ny bar att hänga i. Det sluta med att vi hitta 6 nya, lite sunkiga rockbarer som föll oss precis i smaken :) Mycket lyckad och trevlig kväll! Det är ju inte som att gå ut i Motala direkt där valen i stort sett är Harrys eller Harrys..hmm tufft! Här är det dock ett par fler men som sig bör så skapar man sig en favoritplats och bar som man återvänder till...lite Cheers känsla över det hela:
- SOFI! hela baren jublar...ja kanske inte direkt men det finns iaf en eller två kända ansikten att hälsa och pussa på. Pussa säger jag eftersom det är så man gör i Spanien, en på varje kind när man ses- Vilken svininfluensa?
-
Nej nu ska jag krypa till kojs och förbereda mig för en ny vecka med nya äventyr och uppdrag! Måste upp tidigt och plugga samt städa en sväng! Så skoj så skoj så skoj så...
-
All of my life the doors have been close now and all of my dreams been locked up inside


RSS 2.0